Voorspelling Servië - Engeland: ruime zege voor topfavoriet verwacht

De Veltins-Arena, het onderkomen van Schalke'04 en tijdens het EK 2024 gastheer van vier wedstrijden

Voorspelling Servië - Engeland: ruime zege voor topfavoriet verwacht

Bijna kwam het voetbal thuis, drie jaar geleden op Wembley. Engeland verloor de EK-finale in eigen huis na strafschoppen van Italië en een nieuw trauma was geboren. In Duitsland wacht een nieuwe kans op de toernooizege waar het land zo naar smacht. De jacht op de EK-titel begint in Gelsenkirchen tegen Servië!

Servië - Engeland
Poule C EK 2024
16 juni 2024, 21.00 uur
Veltins-Arena, Gelsenkirchen

WEDTIP

Engeland wint met één doelpunt verschil > 3.50

Samen met Frankrijk wordt Engeland gezien als dé topfavoriet voor het winnen van het EK 2024. En dat is niet zo gek. Bondscoach Gareth Southgate heeft een geweldige selectie tot zijn beschikking. Southgate kon het zich zelfs veroorloven aanvaller Marcus Rashford niet eens in zijn voorselectie op te nemen en Jack Graelish thuis te laten. Met onder andere Declan Rice, Phil Foden, Harry Kane, Bukayo Saka en de nieuwe ster aan het firmament Jude Bellingham heeft Engeland een team om van te watertanden.

Maar in aanloop naar het EK begon de Engelse machine ineens te haperen. De Three Lions beten een uur lang hun tanden stuk op Bosnië & Herzegovina, waarna als nog een ruime 3-0 zege werd behaald. Tegen IJsland ging het wel mis. De bezoekers kwamen op Wembley binnen het kwartier op 0-1 en het lukte Engeland maar niet de IJslandse muur te slechten. 0-1 was ook de eindstand. Het optimisme in het voetbalgekke land kelderde direct. Toch behoort Engeland nog altijd tot de absolute favorieten. De groepsfase moet dan ook geen enkel probleem opleveren. Met Denemarken (tegenstander in de halve finale van het vorige EK), Servië en Slovenië als tegenstanders is Engeland de torenhoge favoriet voor de groepswinst in Poule C.

De Serviërs maken officieel hun debuut op een EK. Als Joegslavië waren ze er natuurlijk al vaker bij, onder de naam Servië nog nooit. Blikvanger bij de ploeg van Dragan Stojkovic is vanuit Nederlands perspectief uiteraard Dusan Tadic. De oud-Ajacied is aanvoerder van de ploeg, die verder met Dusan Vlahovic (Juventus) een topspits in huis heeft maar veel meer spelers in de absolute top van het Europese voetbal zijn er niet voor handen. Dat wil niet zeggen dat Servië kansloos is in deze groep. Integendeel. De ploeg heeft voldoende wapens het veel landen lastig te maken.

Voorspelling TOTO

Waaronder een Engeland dat toch een kleine knauw heeft gekregen na de laatste oefenwedstrijden. Een verrassing is nooit ver weg tijdens de eerste serie wedstrijden op een groot toernooi. We gaan vanwege het kwaliteitsverschil toch voor een overwinning voor de Engelsen, maar dan wel met minimaal verschil. Een zege van de ploeg van Southgate met één doelpunt verschil levert je 3,5 keer je inleg op!

WEDTIP

Engeland wint met één doelpunt verschil > 3.50

Waar kun je Servië - Engeland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep C tussen Servië en Engeland begint zondagavond 16 juni om 21.00 uur

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?