TOTO KNVB Beker programma

De TOTO KNVB Beker is een prestigieuze prijs waar Eredivisie teams, maar ook ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie en Derde Divisie aan deel kunnen nemen. Er zijn verschillende rondes, bestaande uit kwalificaties en knockout wedstrijden, wat door het jaar heen voor een mooi KNVB Beker programma zorgt. Hier kom je alles over het toernooi te weten!

ZET IN & WIN!

TOTO KNVB Bekerfinale

De KNVB Bekerfinale wordt traditiegetrouw gespeeld in De Kuip, het stadion van Feyenoord. De enige uitzondering in het recente verleden was in 2010, toen werd de wedstrijd over twee finales gespeeld. Dit waren duels tussen Feyenoord en Ajax, waarbij de supporters niet bij elkaar zaten. Bij de ene wedstrijd waren Feyenoord supporters aanwezig en bij de andere Ajax supporters.

De finale van de TOTO KNVB Beker vindt dit jaar plaats op 21 april om 18.00 uur en gaat tussen Feyenoord en NEC.

TOTO KNVB Bekertoernooi

Het TOTO KNVB Beker programma omvat meerdere fases, die per ronde op een relatief kort tijdsbestek afgewerkt worden. Verschillende ploegen kunnen het immers gelijktijdig tegen elkaar opnemen. Maar omdat er meerdere competities zijn, zoals de gewone competitie en Europees voetbal, is het programma van de KNVB Beker jaarlijks afwijkend.

Het is dus van belang dat je de agenda van de TOTO KNVB Beker goed in de gaten houdt, zodat je niks mist. Je kunt in ons sportsbook het actuele KNVB Bekerprogramma vinden en precies zien welke ploegen tegen elkaar spelen. Veelal kun je de wedstrijden ook live bekijken.

TOTO KNVB bekerfinale op tv

De KNVB Bekerfinale wordt uiteraard op tv uitgezonden, wat ook uitgebreid kenbaar wordt gemaakt via commercials en het nieuws. Het is immers toch een vrij belangrijke prijs, die clubs maar wat graag aan hun prijzenkast toevoegen. In Nederland is de TOTO KNVB Beker via ESPN te volgen en online hier bij TOTO in het sportsbook.

TOTO KNVB bekerfinale 2024 tickets

Interesse om de TOTO KNVB Bekerfinale live bij te wonen in het stadion? Reserveer dan 21 april 2024 in de agenda. De wedstrijd zal op die dag om 18:00 uur van start gaan en gespeeld worden in De Kuip van Feyenoord. Zodra de tickets beschikbaar komen, zijn ze te verkrijgen via de website van de KNVB en verschillende derde partijen die tickets verkopen.

1e ronde TOTO KNVB Beker 2023

De eerste ronde van het KNVB Beker programma vond plaats tussen 31 oktober en 16 november 2023. De volgende clubs deden daar aan mee: 21 winnaars uit de tweede voorronde, de kampioen van de Tweede divisie (vv Katwijk) en de periodekampioenen (AFC, HHC Hardenberg, Rijnsburgse Boys), aangevuld met 34 betaaldvoetbalclubs. De clubs die dit seizoen deelnamen aan een Europees clubtoernooi (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente) waren vrijgesteld voor deze ronde

Dinsdag 31 oktober

De Graafschap - FC Emmen (2-0)
De Treffers - VV UNA (4-0)
Spakenburg - Helmond Sport (3-1)
Koninklijke HFC - Go Ahead Eagles (1-4 n.v.)
OJC Rosmalen - Almere City (1-8)
GVVV - Telstar (1-0)
vv Noordwijk - ADO Den Haag (0-1)
RKSV Groene Ster - Vitesse (0-1)
sc Heerenveen - VVV-Venlo (5-1)
Quick Boys - NAC Breda (1-0)
FC Lisse - FC Dordrecht (1-3)
FC Utrecht - RKC Waalwijk (3-2)

Woensdag 1 november

HHC Hardenberg - Heracles Almelo (2-0)
Rijnsburgse Boys - FC Groningen (0-1)
SVV Scheveningen - USV Hercules (0-0, 3-4 na strafschoppen)
IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam (0-2)
RKVV DEM - VV Hoogeveen (3-1)
Sparta Nijkerk - Fortuna Sittard (0-1)
AFC - PEC Zwolle (1-0)
RKAV Volendam - VV Eemdijk (5-0)
VV Katwijk - SV TEC (5-0)
FC Den Bosch - Excelsior Rotterdam (1-2 na verlenging)

Donderdag 2 november

SC Cambuur - MVV Maastricht (4-1)
TOP Oss - FC Eindhoven (0-1)
VV SJC - Willem II (1-3)
N.E.C. - Roda JC (5-3)

Donderdag 16 november

Excelsior Maassluis - FC Volendam (1-0)

2e ronde TOTO KNVB Beker

De 2e ronde van het KNVB Beker programma vond plaats tussen dinsdag 19 december en donderdag 21 december 2023. Op 17 januari 2024 werd er ook nog een inhaalwedstrijd gespeeld. Deze ronde werd gespeeld door in totaal 32 ploegen, waarvan er 16 doorgingen naar de volgende ronde.

Dinsdag 19 december

Quick Boys - De Graafschap (2-0)
FC Dordrecht - SC Cambuur (0-3)
Spakenburg - Excelsior Rotterdam (2-3 na verlenging)
FC Eindhoven - Fortuna Sittard (0-2)
RKVV DEM - Excelsior Maassluis (0-1)
Willem II - FC Groningen (1-3)

Woensdag 20 december

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam (2-0)
GVVV - N.E.C. (1-6)
ARKAV Volendam - AFC (0-1)
HHC Hardenberg - AZ (2-3 na verlenging)
Feyenoord - FC Utrecht (2-1)
FC Den Bosch – Ajax (0-2)

Donderdag 21 december

USV Hercules – Ajax (3-2)
Go Ahead Eagles - De Treffers (7-1)
Vitesse - sc Heerenveen (1-0)
vv Katwijk - Almere City (1-2)
Feyenoord – PEC Zwolle (3-1)

Woensdag 17 januari

PSV - FC Twente (3-1)

Achtste finales TOTO KNVB Beker

In deze reeks van wedstrijden kwamen zestien ploegen tegenover elkaar te staan en deze ronde werd gespeeld op 16, 17, 18, 24 en 25 januari.

Dinsdag 16 januari

Excelsior Maassluis - ADO Den Haag (1-2)
Excelsior Rotterdam - FC Groningen (0-2)
AZ - Quick Boys (3-3, 4-2 na strafschoppen)

Woensdag 17 januari

N.E.C. - Go Ahead Eagles (2-1)
Almere City - Fortuna Sittard (1-2)

Donderdag 18 januari

Vitesse - AFC (1-0)

Woensdag 24 januari

Feyenoord - PSV (1-0)

Donderdag 25 januari

USV Hercules - SC Cambuur (3-4 na verlenging)

Kwartfinales TOTO KNVB Beker

De laatste acht overgebleven ploegen uit de bekercompetitie streden tegen elkaar in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Van de acht deelnemers gingen er vier door naar de halve finales van dit seizoen, die eind februari plaatsvinden. De kwartfinales werden gespeeld op dinsdag 6 februari, woensdag 7 februari en donderdag 8 februari.

Dinsdag 6 februari

N.E.C. - ADO Den Haag (3-0)

Woensdag 7 februari

Feyenoord - AZ (2-0)
SC Cambuur - Vitesse (3-1)

Donderdag 8 februari

FC Groningen - Fortuna Sittard (0-0, 4-3 na strafschoppen)

Halve finales TOTO KNVB Beker

De halve finales van de TOTO KNVB Beker werden gespeeld door vier ploegen (Feyenoord - FC Groningen en SC Cambuur - NEC), waarbij beide winnaars zich klaar mochten maken voor de finale die daarop volgt. Deze wedstrijden stonden gepland voor dinsdag 27 februari en donderdag 29 februari. Feyenoord en NEC plaatsen zich voor de finale.

Dinsdag 27 februari

SC Cambuur - NEC (1-2, na verlenging)

Donderdag 29 februari

Feyenoord - FC Groningen (2-1)

Veelgestelde vragen

We hebben reeds veel over de KNVB Beker uitgelegd, maar tot slot hebben we nog de nodige informatie bij elkaar gezet via de veel gestelde vragen. Zie hieronder.

Wanneer begint de KNVB beker?

Gezien het toernooi uit meerdere fases bestaat, zijn er een paar belangrijke piekmomenten gedurende het jaar. Zo zijn er eerst de kwalificaties, daarna de eerste en tweede ronde, gevolgd door het toernooi zelf. De kwalificaties beginnen vaak in augustus en het echte toernooi meestal in oktober.

Waar kun je de TOTO KNVB Beker kijken?

De TOTO KNVB Beker is op televisie via ESPN te bekijken. Gezien wij echter sponsor zijn van de KNVB Beker, is het ook mogelijk om de wedstrijden in ons sportsbook via een livestream te volgen.

Hoeveel voorrondes heeft de TOTO KNVB Beker?

Het TOTO KNVB Beker programma bestaat uit twee voorrondes, waarin de amateurploegen via play-offs zich trachten te kwalificeren voor het daadwerkelijke toernooi. Zodra dit achter de rug is, volgen de eerste ronde en tweede ronde, waarna de achtste finales gespeeld worden, gevolgd door de kwartfinales, halve finales en de finale.

Hoe oud is de KNVB Beker?

Dit toernooi werd in 1898 voor het eerst gespeeld, maar niet in een officiële opzet. Dat volgde een jaar later. De KNVB Beker bestaat dus officieel sinds 1899 en heeft sindsdien meer dan 100 keer plaatsgevonden. In de afgelopen eeuw zijn er echter momenten geweest dat het toernooi niet gespeeld werd wegens uiteenlopende redenen, maar dit is op twee handen te tellen.

Wat krijg je als je de TOTO KNVB Beker wint?

Als je de TOTO KNVB Beker wint, krijg je vanzelfsprekend de beker zelf. Die heeft de vorm van een dennenappel en wordt zodoende ook vaak zo genoemd. Tegelijkertijd staat er ook prijzengeld tegenover en dat is een bedrag van € 250.000,-.

Andere prijzen zijn deelname aan de seizoensopening: de Johan Cruijff Schaal. Ook plaatst de winnende club zich voor de play-offs van de UEFA Europa League. Dit is voor voetbalclubs een alternatieve route naar Europees voetbal spelen.