Topscorers TOTO KNVB Beker

De TOTO KNVB Beker is een jaarlijks terugkerend toernooi voor het betaalde voetbal in Nederland. Dit samen met de best presterende amateurploegen uit de regio en clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Hoewel de kansen bij de clubs uit de Eredivisie het hoogst liggen, wil dat niet zeggen dat de kleinere ploegen ook goed kunnen presteren.

Sterker nog, als we naar de topscorers kijken zien we veel relatief onbekende namen terugkomen. En dat is één van de punten waardoor deze competitie zo leuk is, de kleine ploegen van Nederland kunnen zich namelijk ook eens goed in de kijker spelen. Dit is voor een speler natuurlijk een uitgelezen kans om opgepikt te worden door topclubs.

ZET IN & WIN!

Absolute topscorer TOTO KNVB Beker

Het toernooi wordt al sinds 1899 officieel gespeeld en zodoende zijn er veel topscorers geweest met een hoog aantal doelpunten. De speler die echter de kroon spant is Jack de Gier in het seizoen 1999/2000. Hij wist toen maar liefst 12 keer te scoren. De Gier kwam toen uit voor de club N.E.C. Nijmegen.

Andere topscorers

Andere namen zijn Wout Weghorst (2017/18 – AZ), Dennis de Nooijer (2004/05 – FC Dordrecht) en Dirk Jan Derksen (1998/99 – FC Zwolle) met 9 doelpunten. Leuk detail: de grootste uitslag in een bekerduel in Nederland was 9-2 in 1944, toen Willem II speelde tegen Groen Ster Heerlerheide.

Huidige topscorers

Zodra het hoofdtoernooi van start gaat vind je hier een overzicht van de topscorers van het seizoen 2023/2024.

Ajax is koploper

De club die de TOTO KNVB Beker het vaakst heeft gewonnen in Nederland is Ajax, gevolgd door Feyenoord. Meer over de winnaars in Nederland vind je in het winnaars artikel op deze pagina. Bij TOTO is het mogelijk om te wedden op de bekerwedstrijden in Nederland.