18.30
Dortmund
Borussia Dortmund

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt 1. FSV Mainz 05 thuis tegen Borussia Dortmund in de 33e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Dortmund lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Mainz, maar zijn Die 05er in de MEWA ARENA in betere vorm?

fsv mainz fans

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (1-1) in Dortmund. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Mainz éénmaal, de ploeg uit Dortmund won er zeven en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Mainz op papier beter dan Dortmund. Der Karnavalsverein won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. De ploeg uit Dortmund won tweemaal, verloor twee duels en speelde éénmaal gelijk.

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund
Bundesliga
11 mei 2024
18.30, MEWA ARENA

Terugkijkend: Dortmund wint meer onderlinge duels dan Mainz

De ploeg uit Mainz en Die Borussen troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 32 goals, gemiddeld 2,91 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negentien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,73 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 82 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,45 schoten per wedstrijd. Spelers van Dortmund schoten het vaakst, namelijk 47 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. Mainz scoorde met vijf kopballen de meeste.

Mainz al een tijdje ongeslagen

De ploeg uit Mainz speelt stabiel. De laatste zeven wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Mainz gelijk tegen Heidenheim (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won Der Karnavalsverein twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Mainz hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FSV Mainz 05:

• maakte 33 doelpunten in 32 competitieduels, een gemiddelde van 1,03.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twintig van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 101 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,16 keer per wedstrijd.

Spelerstats 1. FSV Mainz 05:

• Jonathan Burkardt is met zeven goals de topscorer van Die 05er in deze competitie.
  • Jonathan Burkardt en Brajan Gruda scoorden ieder twee keer met de linkervoet.
  • Jonathan Burkardt scoorde driemaal met de rechtervoet.

De ploeg uit Dortmund zonder richting

De ploeg uit Dortmund kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Dortmund boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Augsburg. Het werd 5-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Dortmund twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. Dortmund hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Borussia Dortmund:

• scoorde 64 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2.
  • scoorde thuis 33 keer en uit 31 keer.
  • spelers schoten 115 keer op goal, gemiddeld 3,59 keer per duel.