FC Twente

Almere City FC - FC Twente: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat Almere City FC tegen FC Twente op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Twente in het voordeel tegen Almere City. Wat wordt het deze keer in het Yanmar Stadion?

Almere city

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen door Twente.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Twente op papier beter dan Almere City. De ploeg uit Enschede won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De ploeg uit Flevoland won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Almere City FC - FC Twente
Eredivisie
14.30, Yanmar Stadion
Scheidsrechter, Richard Martens

Terugkijkend: Twente wint meer onderlinge duels dan Almere City

De ploeg uit Flevoland en de Enschedeërs kwamen elkaar sinds 2018 tweemaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden negen doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4,5 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er vijftienmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,5 schoten per wedstrijd. Spelers van Twente schoten het vaakst, namelijk elf keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 1. Twente scoorde met twee kopballen de meeste.

De ploeg uit Flevoland al een tijd zonder winst

De ploeg uit Flevoland heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Almere City gelijk tegen Heracles. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitieduels verloor de club uit Almere drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Almere City de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Almere City FC:

• maakte twee doelpunten in vijf competitieduels, een gemiddelde van 0,4.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twee van deze goals en uit nul doelpunten.
  • spelers schoten twaalf keer op goal, gemiddeld 2,4 keer per duel.

Spelerstats Almere City FC:

• Kornelius Hansen en Baptiste Guillaume zijn met één goal de topscorers van de Almeerders in deze competitie.
  • Kornelius Hansen en Baptiste Guillaume scoorden ieder één keer met de rechtervoet.
  • Jochem Ritmeester van de Kamp en Thomas Robinet gaven ieder één keer een assist.

De ploeg van Joseph Oosting zonder richting

De Enschedeërs geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd won Twente van Heerenveen met 2-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Enschedeërs twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Twente de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats FC Twente:

• scoorde zeven goals deze competitie in vijf wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,4.
  • scoorde thuis vier keer en uit driemaal.
  • spelers schoten 29 keer op goal, gemiddeld 5,8 keer per duel.