Leicester City

Arsenal - Leicester City: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat Arsenal tegen Leicester City op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Arsenal in het voordeel tegen Leicester. Wat wordt het deze keer in het Emirates Stadium?

Emirates-Stadium-Arsenal

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Arsenal zes keer, Leicester won er drie en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Arsenal het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Leicester won niet, tweemaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

Arsenal - Leicester City
16.00, Emirates Stadium
Scheidsrechter, Samuel Barrott

Terugkijkend: Arsenal wint meer onderlinge duels dan Leicester

De ploeg uit Highbury en The Foxes troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de Premier League:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 2,7 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijftien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,5 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 65 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,5 keer per wedstrijd. Spelers van Leicester schoten het vaakst, namelijk 35 keer.
  • Zevenmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,7. The Gunners maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Arsenal al een tijdje ongeslagen

The Gunners kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijf wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd speelde Arsenal gelijk tegen City (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Gunners drie duels en speelden er twee gelijk. Arsenal hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Arsenal:

• scoorde acht goals deze competitie in vijf wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,6.
  • scoorde thuis drie keer en uit vijfmaal.
  • de spelers schoten in totaal zestien keer op goal. Dit is gemiddeld 3,2 keer per wedstrijd.

Spelerstats Arsenal:

• Gabriel en Kai Havertz zijn met twee goals de topscorers van The Gunners in deze competitie.
  • Gabriel scoorde minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Gabriel maakte twee goals uit een kopbal.
  • Thomas Partey en Leandro Trossard scoorden ieder één keer met de rechtervoet.

Leicester al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Leicester heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Leicester gelijk tegen Everton (1-1). De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Leicester twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Leicester hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Leicester City:

• maakte zes doelpunten in vijf competitieduels, een gemiddelde van 1,2.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden drie van deze goals en uit drie doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal tien keer op goal. Dit is gemiddeld 2 keer per wedstrijd.