18.00
Empoli
Empoli

Atalanta - Empoli: statistieken Serie A

Komende zondag staat Atalanta tegen Empoli op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Atalanta in het voordeel tegen Empoli. Wat wordt de uitkomst in het Gewiss Stadium?

Atalanta

Atalanta won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Stadio Carlo Castellani, met 0-3. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Atalanta drie keer, Empoli won er twee en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Atalanta het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Empoli won tweemaal, driemaal verloren en niet gelijkgespeeld.

Atalanta - Empoli
Serie A
18.00, Gewiss Stadium
Scheidsrechter, Michael Fabbri

Terugblik: Atalanta wint onderlinge duels vaker dan Empoli

La Dea en de spelers van Empoli troffen elkaar vanaf 2018 zeven keer in de Serie A:
  • Er werden negentien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,71 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk tien goals. Dit is een gemiddelde van 1,43 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 64 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 9,14 schoten per wedstrijd. de spelers van Atalanta schoten het vaakst op doel, namelijk 46 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,43. De spelers van Atalanta maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Atalanta scoort veel

De spelers van Atalanta scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2 doelpunten. Atalanta boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Monza. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Atalanta twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. Atalanta hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Atalanta:

• maakte 59 doelpunten in 32 competitieduels, een gemiddelde van 1,84.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 33 van deze goals en uit 26 doelpunten.
  • spelers schoten 111 keer op goal, gemiddeld 3,47 keer per duel.

Spelerstats Atalanta:

• Teun Koopmeiners is de topscorer van Atalanta deze competitie, met elf doelpunten.
  • Charles De Ketelaere en Ederson Silva scoorden ieder tweemaal met het hoofd.
  • Teun Koopmeiners scoorde negenmaal met de linkervoet.
  • Ademola Lookman en Gianluca Scamacca maakten ieder zeven goals met de rechtervoet.
  • Charles De Ketelaere en Ademola Lookman gaven zesmaal een assist.