28 januari 2024
20.45
Internazionale

Fiorentina - Internazionale: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Fiorentina thuis tegen Internazionale in de 22e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Inter in het voordeel tegen Fiorentina. Welke uitslag levert het komende duel op?

Fiorentina

Inter won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Stadio Giuseppe Meazza, met 4-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Fiorentina één keer, Inter won er vijf en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Inter op papier beter dan Fiorentina. Inter won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Fiorentina won driemaal, verloor één duel en speelde éénmaal gelijk.

Fiorentina - Internazionale
Serie A
20.45, Stadio Artemio Franchi
Scheidsrechter, Gianluca Aureliano

Terugkijkend: Inter wint meer onderlinge duels dan Fiorentina

Fiorentina en de spelers van Internazionale troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Serie A:
  • Er vielen 38 goals, gemiddeld 3,45 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk 23 goals. Dit is een gemiddelde van 2,09 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 69 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,27 schoten per wedstrijd. Spelers van Inter schoten het vaakst, namelijk 41 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,45. Inter scoorde met vier kopballen de meeste.

Fiorentina kleurloos

I Viola geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Fiorentina gelijk tegen Udinese (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen I Viola drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Fiorentina de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Fiorentina:

• maakte 29 doelpunten in twintig competitieduels, een gemiddelde van 1,45.
  • scoorde thuis zeventien keer en uit twaalfmaal.
  • de spelers schoten in totaal 60 keer op goal. Dit is gemiddeld 3 keer per wedstrijd.