14.00
Athletic_Club
Athletic Club

Girona FC - Athletic Club: statistieken LaLiga

Komende zondag staat Girona FC tegen Athletic Club op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Athletic in het voordeel tegen Girona. Welke uitslag levert het komende duel op?

Girona

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze duels won Girona FC tweemaal, Athletic Club won er drie en één keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Athletic op papier beter dan Girona. Athletic Club won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Girona FC won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Girona FC - Athletic Club
LaLiga
14.00, Estadio Montilivi

Terugblik: Athletic wint onderlinge duels vaker dan Girona

Girona FC en de spelers van Athletic Club troffen elkaar vanaf 2018 zes keer in de LaLiga:
  • Er werden negentien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,17 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,17 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 45 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,5 schoten per wedstrijd. Spelers van Athletic schoten het vaakst, namelijk 28 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,83. Girona scoorde met drie kopballen de meeste.

Girona al een tijdje zonder winst

Blanquivermells hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Girona gelijk tegen Celta (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Blanquivermells één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Girona de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Girona FC:

• maakte negen doelpunten in acht competitieduels, een gemiddelde van 1,12.
  • scoorde thuis vijf keer en uit viermaal.
  • de spelers schoten in totaal negentien keer op goal. Dit is gemiddeld 2,38 keer per wedstrijd.

Spelerstats Girona FC:

• Abel Ruiz en Cristhian Stuani zijn de topscorers van Girona FC deze competitie, met ieder twee doelpunten.
  • Yangel Herrera maakte één goal uit een kopbal.
  • Bryan Gil en Viktor Tsyhankov maakten ieder één goal met de linkervoet.
  • Abel Ruiz en Cristhian Stuani maakten ieder twee goals met de rechtervoet.

Athletic Club zonder richting

Athletic Club kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd speelde Athletic gelijk tegen Sevilla (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Athletic Club drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Athletic hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft. Julen Agirrezabala neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Athletic Club:

• scoorde twaalf goals deze competitie in acht wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,5.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zes van deze goals en uit zes doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal zeventien keer op goal. Dit is gemiddeld 2,12 keer per wedstrijd.