Napoli
Napoli

Internazionale - Napoli: statistieken Serie A

Komende zondag staat Internazionale tegen Napoli op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kan Napoli de zegereeks van Inter doorbreken?

Eerder dit seizoen won Inter met 0-3 in Napels. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won Internazionale zesmaal, Napoli won er twee en twee keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Inter het op papier beter: de ploeg won vijf keer, verloor nul wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Napoli won tweemaal, niet verloren en driemaal gelijkgespeeld.

Internazionale - Napoli
Serie A
20.45, Stadio Giuseppe Meazza
Scheidsrechter, Federico La Penna

Terugblik: Inter wint onderlinge duels vaker dan Napoli

Internazionale en de spelers van Napoli kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen 30 goals, gemiddeld 2,73 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk negentien goals. Dit is een gemiddelde van 1,73 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 61 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,55 keer per wedstrijd. de spelers van Napoli schoten het vaakst op doel, namelijk 35 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,27. De spelers van Internazionale maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Zegereeks Inter

Internazionale is goed op dreef. De club kon de laatste tien wedstrijden winnen. Inter boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Bologna. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitieduels won Inter alles. In vier van de vijf voorgaande wedstrijden hield Inter de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Internazionale:

• scoorde 70 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,5.
  • scoorde thuis 36 keer en uit 34 keer.
  • de spelers schoten in totaal 86 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,07 keer per wedstrijd.

Spelerstats Internazionale:

• Lautaro Martínez is de topscorer van Inter deze competitie, met 23 doelpunten.
  • Federico Dimarco en Lautaro Martínez scoorden ieder vier keer met de linkervoet.
  • Lautaro Martínez scoorde zeventien keer met de rechtervoet.