18.00
AS_Roma
AS Roma

Monza - AS Roma: statistieken Serie A

Aanstaande zaterdag speelt Monza thuis tegen AS Roma in de 27e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Roma heeft historisch het overwicht bij treffers met Monza. Kunnen de spelers van AS Roma dit doortrekken?

Monza

Eerder dit seizoen won Roma met 1-0 in Rome. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Roma één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Roma het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Monza won driemaal, niet verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Monza - AS Roma
Serie A
18.00, U-Power Stadium
Scheidsrechter, Marco Piccinini

Terugblik: Roma wint onderlinge duels vaker dan Monza

Monza en de spelers van AS Roma troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Serie A:
  • Er werden zes doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vier doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,33 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 22 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,33 schoten per wedstrijd. Spelers van Roma schoten het vaakst, namelijk veertien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. De spelers van AS Roma maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

De spelers van Monza al een tijd zonder verlies

Monza speelt stabiel. De laatste vijf wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd won Monza van Salernitana met 2-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Monza drie duels en speelden er twee gelijk. Monza hield viermaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Monza:

• maakte 27 doelpunten in 26 competitieduels, een gemiddelde van 1,04.
  • scoorde thuis zestien keer en uit elfmaal.
  • de spelers schoten in totaal 69 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,65 keer per wedstrijd.