16.45
Ajax
Ajax

NAC Breda - Ajax: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat NAC Breda tegen Ajax op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Ajax in het voordeel tegen NAC. Welke uitslag levert het komende duel op?

nac-breda-stadion

De ploegen zijn elkaar dit seizoen nog niet tegengekomen, maar in vijf eerdere Eredivisie-seizoenen speelden ze twee keer tegen elkaar. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen door Ajax.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Ajax het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. NAC won niet, éénmaal verloren en niet gelijkgespeeld.

NAC Breda - Ajax
Eredivisie
16.45, Rat Verlegh Stadion
Scheidsrechter, Dennis Higler

Terugkijkend: Ajax wint meer onderlinge duels dan NAC

De ploeg uit Breda en de Amsterdammers kwamen elkaar sinds 2018 tweemaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden acht doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vier goals. Dit is een gemiddelde van 2 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er dertien keer op goal geschoten, gemiddeld 6,5 keer per wedstrijd. Spelers van Ajax schoten het vaakst, namelijk negen keer.

De Bredanaars kleurloos

De Parel van het Zuiden kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel verloor NAC van Groningen. Het werd 1-4. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats NAC Breda:

• scoorde één goal deze competitie in één wedstrijd. Dit is een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis nul keer en uit éénmaal.
  • spelers schoten twee keer op goal, gemiddeld 2 keer per duel.

Vorige duel van NAC in deze competitie:

09-08-2024Groningen
NAC
4-1

Spelerstats NAC Breda:

• Dominik Janosek is met één goal de topscorer van de Bredanaars in deze competitie.
  • Dominik Janosek maakte één goal met de rechtervoet.

De recordkampioen al een tijd zonder verlies

De Amsterdammers kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste zes wedstrijden won de club of speelde gelijk. Ajax boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Heerenveen. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Amsterdammers drie duels en speelden er twee gelijk. Ajax hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.