19.30
Mainz 05
1. FSV Mainz 05

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05: statistieken Bundesliga

Aanstaande zondag speelt SC Freiburg thuis tegen 1. FSV Mainz 05 in de 30e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Zijn Die 05er in een betere vorm tegen de ploeg uit Freiburg in het Europa-Park Stadion?

sc-freiburg-fans-2

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Freiburg. In de MEWA ARENA won Freiburg met 0-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Freiburg driemaal, Der Karnavalsverein won er vier en drie keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Mainz het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Freiburg won driemaal, tweemaal verloren en niet gelijkgespeeld.

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05
Bundesliga
19.30, Europa-Park Stadion

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

De ploeg uit Freiburg en Die 05er kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 28 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,55 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijftien goals. Dit is een gemiddelde van 1,36 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 95 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 8,64 schoten per wedstrijd. Die 05er schoten het vaakst op doel, namelijk 52 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,36. Die 05er maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Freiburg kleurloos

De ploeg uit Freiburg kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Freiburg boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Darmstadt. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Freiburg drie wedstrijden en verloor er twee Freiburg hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats SC Freiburg:

• maakte 41 doelpunten in 29 competitieduels, een gemiddelde van 1,41.
  • scoorde thuis 25 keer en uit zestienmaal.
  • spelers schoten 90 keer op goal, gemiddeld 3,1 keer per duel.

Spelerstats SC Freiburg:

• Vincenzo Grifo is met acht goals de topscorer van Der Breisgau-Brasilianer in deze competitie.
  • Michael Gregoritsch scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Lucas Höler scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Vincenzo Grifo scoorde zesmaal met de rechtervoet.
  • Vincenzo Grifo gaf zevenmaal een assist.

De ploeg uit Mainz al een tijd zonder verlies

De ploeg uit Mainz speelt stabiel. De laatste vier wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Mainz boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Hoffenheim. Het werd 4-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die 05er drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Mainz hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FSV Mainz 05:

• scoorde 30 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,03.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negentien van deze goals en uit elf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 93 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,21 keer per wedstrijd.