17.30
Bayern_Munchen
FC Bayern München

VfL Bochum - FC Bayern München: statistieken Bundesliga

Aanstaande zondag speelt VfL Bochum thuis tegen FC Bayern München in de 22e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Bayern in het voordeel tegen Bochum. Wat wordt de uitkomst in het Vonovia Ruhrstadion?

vfl bochum fans

Bayern won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Allianz Arena, met 7-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won de ploeg uit Bochum éénmaal en de ploeg uit München won er drie.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Bayern op papier beter dan Bochum. Rekordmeister won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De ploeg uit Bochum won éénmaal, verloor één duel en speelde driemaal gelijk.

VfL Bochum - FC Bayern München
Bundesliga
17.30, Vonovia Ruhrstadion

Terugblik: Bayern wint onderlinge duels vaker dan Bochum

De ploeg uit Bochum en Die Roten kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 30 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 6 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeventien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 3,4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 46 keer op goal geschoten, gemiddeld 9,2 keer per wedstrijd. Die Roten schoten het vaakst op doel, namelijk 35 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,4. Bayern scoorde met twee kopballen de meeste.

Der Blau al een tijd zonder winst

De ploeg uit Bochum heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Bochum gelijk tegen Eintracht (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Bochum één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Bochum de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats VfL Bochum:

• scoorde 23 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,1.
  • scoorde thuis vijftien keer en uit achtmaal.
  • de spelers schoten in totaal 70 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,33 keer per wedstrijd.