Voorspelling Ajax - AEK Athene: vangnet Conference League lonkt voor Ajax

Ajax

Voorspelling Ajax - AEK Athene: vangnet Conference League lonkt voor Ajax

Ajax won nog geen wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, maar heeft Europese overwintering nog altijd in eigen hand. Bij winst donderdag in eigen huis tegen AEK Athene wordt Ajax derde in de groep en stroomt het door naar de Conference League. En winnen van de Grieken, dat moet lukken!

Ajax - AEK Athene
Europa League
14 decemer 2023, 21.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Ajax krabbelt langzaam op van wat de slechtste seizoensstart ooit was. De Amsterdammers wonnen ruim twee maanden geen wedstrijd en stonden zelfs even laatste in de Eredivisie. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor de Nederlandse recordkampioen. Ajax verloor sinds de komst van interim-trainer John van 't Schip geen competitiewedstrijd meer en is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats. In de Europa League verging het Van 't Schip minder. Van Brighton en Marseille werd verloren en daarmee verdween een langer verblijf in het tweede Europese toernooi uit het zicht.

Maar door de gelijke spelen in de thuiswedstrijd tegen Marseille in Athene tegen AEK voor de komst van Van 't Schip hoeft het Europese avontuur nog niet ten einde te zijn. De Grieken haalden maar twee punten meer en dus is Ajax bij winst donderdag derde. En hoewel de Conference League natuurlijk niet het niveau is wat Ajax nastreeft, is Europese overwintering na alles wat er in Amsterdam gebeurd is de afgelopen periode een bonus. Dat zal Van 't Schip zijn spelers ongetwijfeld ook meegeven. Dat Ajax AEK thuis wel even oprolt mogen we niet verwachten, een kleine overwinning moet zeker mogelijk zijn.

WEDTIP 
Ajax wint met één doelpunt verschil > 3.95

Brian Brobbey is de man in vorm bij Ajax. De spits kreeg behoorlijk wat kritiek te verduren, zag concurrent Chuba Akpom het ene doelpunt na het andere maken maar bleef onverstoorbaar. In de laatste zeven competitiewedstrijden leverde Brobbey steeds minstens een doelpunt of assist. Afgelopen weekend tegen Sparta maakte de international de openingstreffer. In de Europa League-wedstrijd bij Marseille toonde Brobbey zijn klasse door twee keer te scoren. Herhaalt hij die prestatie donderdag tegen AEK Athene, dan kun jij daar flink van profiteren. Een nieuwe brace van Brobbey levert je ruim tien keer je inleg op!

WEDTIP

Brobbey scoort twee keer of meer > 10.50

Waar kun je Ajax - AEK Athene zien op tv?

De wedstrijd in de Europa League tussen Ajax en AEK Athene is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?