Voorspelling Ajax - Bodø/Glimt: hoe houden kwetsbare Amsterdammers zich Europees?

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Ajax - Bodø/Glimt: hoe houden kwetsbare Amsterdammers zich Europees?

Ajax maakt zich op voor zijn debuut in de Conference League, de competitie waarvan de Amsterdammers dachten dat ze er nooit in terecht zouden komen. Maar het derde Europese bekertoernooi is voor de gevallen topclub bij uitstek het podium het zo teleurstellende seizoen 2023/2024 nog van enige glans te voorzien. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen het Noorse FK Bodø/Glimt in de tussenronde!

Ajax - FK Bodø/Glimt
Tussenronde Conference League
15 februari 2024, 21.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bij de introductie van de Conference League in 2021 werd in Amsterdam nog schamper gedaan over het nieuwe Europese toernooi. Toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar liet zich niet veel later zelfs ontvallen dat 'het klaar zou zijn' als Ajax ooit in de Conference League terecht zou komen. De oud-doelman is inmiddels vertrokken uit de Johan Cruijff Arena, maar zijn uitspraak is tekenend voor het verval van de Amsterdammers. Het was december 2021, Ajax had net zonder puntenverlies de groepsfase van de Champions League afgesloten en droomde van nieuw succes op het allerhoogste podium. Twee jaar en een van de grootste crises uit de clubhistorie later kneep Ajax de handen afgelopen december na de wedstrijd tegen AEK Athene dicht toen Europese overwintering in de Conference League werd veiliggesteld.

Schamper wordt er in Amsterdam inmiddels niet meer gedaan over dat nog altijd nieuwe Europese toernooi. Bij Ajax beseffen ze maar wat goed dat de Conference League het dramatische seizoen nog behoorlijk wat kleur kan geven. Dan moet de ploeg van John van 't Schip wel beter voor de dag komen dan afgelopen weekend in Friesland. Na de goede topper tegen PSV zakte Ajax tegen Heerenveen weer door de ondergrens, al zal de manier waarop de Amsterdammers in de tweede helft nog bijna een 3-0 achterstand goedmaakten de supporters goed hebben gedaan. Naar de vorm van tegenstander Bodø/Glimt is het gissen. De Noorse competitie eindigde begin december en begint pas weer in april. Maar dat het ontbreken van wedstrijdritme niet altijd een probleem hoeft te zijn, daar weten ze in Alkmaar alles van. In maart 2022 schakelde Bodø AZ in de derde ronde van de Conference League uit.

Ajax is donderdagavond op papier in eigen huis uiteraard de grote favoriet tegen de Noorse kampioen, maar de vraag is of dat wel terecht is. Defensief zijn de Amsterdammers nog altijd uiterst kwetsbaar en aanvallend zal het gemis van Steven Bergwijn zich laten voelen. Juist nu de voorste linie, met naast Bergwijn Steven Berghuis en Brian Brobbey, aardig begon te lopen moet de aanvoerder toekijken met een hamstringblessure. Daar tegenover staat de komst van Jordan Henderson, die met al zijn ervaring Ajax in dit soort wedstrijden bij de hand moet nemen. Een kleine overwinning zal in Amsterdam omarmd worden.WEDTIP
Ajax wint met één doelpunt verschil > 3.85

Waar kun je Ajax - Bodø/Glimt zien op tv?

De Conference League-wedstrijd tussen Ajax en Bodø/Glimt wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?