Voorspelling Ajax - Fortuna Sittard: is het lek boven in Amsterdam?

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Ajax - Fortuna Sittard: is het lek boven in Amsterdam?

Na een moeizame periode lijkt John van 't Schip de boel weer op de rit te hebben bij Ajax. Van FC Utrecht werd vorige week met 2-0 gewonnen en donderdag hielden de Amsterdammers Aston Villa in eigen huis op 0-0. Trekt Ajax de goede lijn zondag tegen Fortuna Sittard door?

Ajax - Fortuna Sittard
Eredivisie
10 maart 2024, 14.30 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Twee keer op rij de nul, het was even geleden voor Ajax. Een jaar zelfs, om precies te zijn. Het tekent de enorme sportieve crisis waarin de Amsterdammers zijn beland. Of moeten we waren beland zeggen? De puzzelstukjes lijken de afgelopen weken op zijn plek te vallen. De systeemwissel van Van 't Schip naar 5-3-2 ging gepaard met de terugkeer van de langdurig geblesseerden Sivert Mannsverk en Ahmetcan Kaplan en die samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat Ajax in ieder geval defensief een stuk beter staat.

Aanvallend is Ajax nog zoekende. Zeker zonder Steven Berghuis en Steven Bergwijn - beiden nog altijd geblesseerd - ontbreekt het de Amsterdammers in dit systeem aan creativiteit. Spits Brian Brobbey staat op een eiland, al kreeg hij tegen Aston Villa alsnog een enorme kans. De vraag is hoe Van 't Schip zijn elftal zal laten spelen tegen een elftal dat op papier veel minder is dan de nummer vier van de Premier League en ook dan FC Utrecht.

De Limburgers zijn wel in goeden doen. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen, vorige week zelfs met 5-2 van Excelsior. Oud-Ajacied Kaj Sierhuis scoorde in die wedstrijd een hattrick. Begin dit seizoen werd het in Sittard, toen nog met Maurice Steijn aan het roer bij Ajax, 0-0. Dat zien we zondag toch niet gebeuren. Vorig seizoen werd het 4-0 en gelet op het nieuwe elan bij Ajax verwachten we ook nu een ruime overwinning voor de thuisploeg.

WEDTIP 
Ajax wint met handicap -2.0 > 3.50

Waar kun je Ajax - Fortuna Sittard zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard wordt zondagmiddag om 14.30 uur uitgezonden op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?