Voorspelling Ajax – Sparta: zetten Amsterdammers de opmars voort?

Ajax

Voorspelling Ajax – Sparta: zetten Amsterdammers de opmars voort?

Nog niet eens zo heel lang geleden stond Ajax onderaan in de Eredivisie. Toeval of niet, maar sinds John van ’t Schip het stokje overnam van Maurice Steijn zijn de Amsterdammers langzaam uit het dal gekropen. We vinden Ajax inmiddels terug op de zesde stek. Kan tegen Sparta de vierde overwinning op rij worden geboekt?

Ajax - Sparta
Eredivisie
9 december 2023, 18.45 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Oké, het was een enigszins vertekend beeld door enkele inhaalwedstrijden die nog op de rol stonden. Maar Teletekst-pagina 819 loog niet. Achter positie 18 stond Ajax. Een historisch dieptepunt in een periode waar het toch al geen hosanna was in de Johan Cruijff Arena. Technisch directeur Sven Mislintat moest het veld al ruimen. Na de 5-2 nederlaag tegen PSV op 29 oktober waren de dagen van Steijn ook geteld. Onder zijn opvolger Van ’t Schip liep het direct een stuk beter. Ajax won van FC Volendam, sc Heerenveen, Vitesse, NEC en RKC. Alleen uit bij Almere City werd het een gelijkspel. Belangrijke kanttekening; bijna allemaal waren het tegenstanders uit het rechter rijtje. Sparta is van een ander kaliber. De Kasteelheren staan zevende met evenveel punten als Ajax: 21. Het is wel wisselvallig wat de Rotterdammers laten zien. Binnen een week thuis verliezen van FC Utrecht en uit winnen van Heracles Almelo, die beiden net boven de degradatiestreep acteren, geeft dat beeld goed weer. Wat ook opvalt, is dat Sparta het vooral goed doet in uitwedstrijden. De laatste twee daarvan werden gewonnen, de afgelopen twee thuiswedstrijden gingen juist verloren. Kan de ploeg van Jeroen Rijsdijk drie uitduels op rij ongeslagen blijven? In de eerste echte test onder Van ’t Schip geloven wij dat Sparta wel met een resultaat huiswaarts kan keren.

WEDTIP 

Een gelijkspel > 5,25

 

Ajax heeft op dit moment geen elftal dat een wedstrijd snel in het slot gooit. Doelpunten komen doorgaans pas laat. Kijken we naar de laatste vijftien goals (de wedstrijd tegen RKC buiten beschouwing latend), dan vielen elf daarvan pas na rust. Als je denkt dat Ajax tegen Sparta ook het meest productief is in het tweede bedrijf kun jij je inleg verdubbelen!

WEDTIP 

Ajax scoort meeste doelpunten in tweede helft > 2,05

Waar kun je Ajax - Sparta zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en Sparta is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?