Voorspelling Arsenal – Liverpool: wie wint deze FA Cup-kraker?

Emirates-Stadium-Arsenal

Voorspelling Arsenal – Liverpool: wie wint deze FA Cup-kraker?

Topclubs Arsenal en Liverpool troffen het niet bij de loting voor de derde ronde van de FA Cup. Beide grootmachten werden aan elkaar gekoppeld. Het is zondagmiddag het absolute topaffiche van deze bekerronde. Wie trekt er aan het langste eind in het Emirates Stadium?

Arsenal - Liverpool
3e ronde FA Cup
7 januari 2024, 17.30 uur
Emirates Stadium, Londen (Eng)

Lange tijd wisselden Arsenal en Liverpool stuivertje om de koppositie in de Premier League. Maar The Gunners kwamen niet bepaald goed door de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw. De Londenaren verloren twee keer van een stadsgenoot; 0-2 tegen West Ham United en 2-1 tegen Fulham. Daarvoor had Arsenal al gelijkgespeeld in de topper tegen de opponent van aanstaande zondag. Door drie keer op rij niet te winnen is de ploeg van Mikel Arteta afgezakt naar plek vier. Liverpool won wel twee keer tijdens de feestdagen, en gaat fier aan kop met vijf punten meer dan Arsenal.

Je mag dus wel stellen dat het momentum duidelijk bij Liverpool ligt. Ook de recente historie is in het voordeel van The Reds. Van de laatste vier edities van Arsenal – Liverpool (alle competities) won de formatie van Jürgen Klopp er maar liefst drie. Is er dan niks waar The Gunners zich aan vast kunnen klampen? Wellicht valt er voor de mannen van Arteta hoop te putten uit het feit dat het niet onderdeed voor Liverpool in de wedstrijd van 23 december. De 1-1 eindstand was toen ook terecht. Daarnaast kan Klopp niet beschikken over misschien wel zijn belangrijkste speler Mo Salah. De Egyptenaar bereidt zich met het nationale team voor op de Afrika Cup die 13 januari begint in Ivoorkust. Salah was dit seizoen in alle competities al goed voor achttien doelpunten en negen assists. Zijn gemis zal groot zijn. Maar niet zo groot dat Liverpool opeens de underdog is om door te stoten in de FA Cup. Onze voorspelling is een zege voor achtvoudig bekerwinnaar. En dat geeft ook nog eens een mooie quotering!

WEDTIP 
Liverpool wint > 3,40

Waar kun je Arsenal - Liverpool zien op tv?

De FA Cup-wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool is zondagmiddag vanaf 17.30 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?