Voorspelling AS Roma - Feyenoord: rekent Feyenoord nu wel af met Roma?

Het Stadio Olimpico, thuishaven van Lazio, AS Roma en de Italiaanse nationale ploeg

Voorspelling AS Roma - Feyenoord: rekent Feyenoord nu wel af met Roma?

De Conference League in 2022 ging verloren, en vorig seizoen was er de uitschakeling in de kwartfinales van de Europa League. Drie keer is scheepsrecht zou je denken als het om ontmoetingen tussen Feyenoord en AS Roma gaat en na de 1-1 in Rotterdam is donderdag alles nog mogelijk in de return in Stadio Olimpico!

AS Roma - Feyenoord
Tussenronde Europa League
22 februari 2024, 21.00 uur
Stadio Olimpico, Rome

Al hadden ze in Rotterdam natuurlijk op meer gehoopt. De 1-1 uit de heenwedstrijd is uiteraard een betere uitgangspositie voor Roma dan voor Feyenoord. Zeker gezien de vorm van de ploeg van Arne Slot. De motor hapert, vooral in de voorste linie. In de eerste wedstrijd van 2024 tegen NEC scoorden met Javairo Dilrosun en Santiago Gimenez nog twee aanvallers, in de acht duels die volgden was de treffer van Igor Paixao tegen Roma de enige treffer van een van de voorwaartsen. De negen andere doelpunten werden gemaakt door verdedigers en middenvelders.

Twaalf doelpunten dus in negen wedstrijden, het zijn magere cijfers. Hoe groot de aanvallende dip is bleek afgelopen zondag. Thuis tegen nummer zestien RKC Waalwijk speelde Feyenoord een uur met een man meer maar wist het pas vijf minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 te maken. Niet voor het eerst was Mats Wieffer belangrijk voor de Rotterdammers. Twee weken geleden maakte de middenvelder ook al de enige goal tegen AZ en vorig seizoen was hij matchwinner in de heenwedstrijd tegen AS Roma. Toen trok Feyenoord met een 1-0 voorsprong naar Rome, waar het uiteindelijk pas in de verlenging capituleerde. Paixao leek met een treffer tien minuten voor tijd zijn ploeg naar de halve finales te schieten, maar vlak voor tijd dwongen de Romeinen nog een verlenging af.

Hoewel het huidige Feyenoord dus moeizaam draait is het best aannemelijk dat de Rotterdammers ook nu weer dicht bij succes kunnen komen in het Stadio Olimpico. In vergelijking met het heenduel heeft Slot donderdag weer de beschikking over Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Alireza Jahanbakhksh en is ook Gimenez verder in zijn herstel. De opdracht is behoorlijk lastig, maar met de terugkeer van bepalende spelers als Geertruida en Timber zou Feyenoord sterker voor de dag moeten komen dan een week eerder. Lukt het Slot en zijn mannen met een kleine overwinning dan eindelijk af te rekenen met Roma?

WEDTIP
Feyenoord wint met één doelpunt verschil > 4.75

Waar kun je AS Roma - Feyenoord zien op tv?

De Europa League-return tussen Feyenoord en AS Roma wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?