Voorspelling Bayern – Lazio: poetst Bayern de achterstand weg?

bayern munchen fans

Voorspelling Bayern – Lazio: poetst Bayern de achterstand weg?

Bayern München moet nog flink aan de bak om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Drie weken geleden leed Der Rekordmeister een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd van de achtste finale tegen Lazio. Bayern moet in staat worden geacht die achterstand goed te maken in de return, maar de laatste weken loopt het niet van een leien dakje in Zuid-Duitsland. Kunnen de Italianen daarvan misschien wel profiteren?

Bayern München - Lazio
Achtste finale Champions League
5 maart 2024, 21.00 uur
Allianz Arena, München (Dui)

Dat Bayern aan het kwakkelen is, is niet iets van alleen de laatste weken. Al vorig seizoen liep het onder Julian Nagelsmann niet lekker. Zijn opvolger Thomas Tuchel wist op miraculeuze wijze nog wel de elfde landstitel op rij bij te schrijven voor FC Hollywood, maar dat verbloemde een hoop ellende. Deze jaargang begon desondanks nog goed voor Bayern. Het hield lange tijd gelijke tred met het ongeslagen Bayer Leverkusen. Sinds vorige maand gaat het echter bergafwaarts. Van de laatste vier Bundesliga-wedstrijden won Bayern er slechts één. Daar kwam dus ook de nederlaag tegen Lazio nog eens bij. Tuchel kondigde al aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Allianz Arena. Als de resultaten zo slecht blijven, kan de oefenmeester wellicht al eerder zijn biezen pakken.

Bayern heeft het ‘geluk’ dat het met Lazio een tegenstander treft die ook niet bepaald in vorm is. De Romeinen wonnen – net als de Duitsers – maar een van hun laatste vier competitiewedstrijden. De formatie van Maurizio Sarri staat negende in de Serie A. Als die plek ook bij de eindafrekening wordt ingenomen, is dat de slechtste prestatie van Lazio in tien jaar. Je gaat je bijna afvragen hoe Lazio het voor elkaar heeft gekregen Bayern te verslaan, ondanks dat ook daar de vorm ontbreekt. De Duitsers hadden dat drie weken geleden vooral aan zichtzelf te danken. De scherpte voor de goal ontbrak, op z’n zachts gezegd. Bayern vuurde maar liefst zeventien schoten af op het Italiaanse doel, waarvan er geen één tussen de palen ging. Als de mannen van Tuchel al een klein beetje nauwkeuriger zijn, mag winnen van Lazio eigenlijk geen probleem vormen.

WEDTIP 
Bayern München wint beide helften > 2,60

Waar kun je Bayern - Lazio zien op tv?

De wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tussen Bayern München en Lazio wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?