Voorspelling Bodø/Glimt – Ajax: lastige uitwedstrijd in Noorwegen

Aspmyrastadion van Bodø/Glimt

Voorspelling Bodø/Glimt – Ajax: lastige uitwedstrijd in Noorwegen

Het is nog allerminst zeker dat Ajax zich plaatst voor de achtste finales van de Conference League. Dat het nog wel in de race is, dankt het aan een knotsgekke slotfase in de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt. Bij ingang van de blessuretijd stonden de Amsterdammers nog met 0-2 achter. Goals van Branco van den Boomen en Steven Berghuis zorgden voor de 2-2 en dus een stuk betere uitgangpositie voor de return van donderdagavond.

Bodø/Glimt - Ajax
Tussenronde Conference League
22 februari 2024, 18.45 uur
Aspmyrastadion, Bodø (Noo)

Sinds John van ’t Schip het stokje overnam van Maurice Steijn had Ajax lange tijd de wind in de zeilen. Maar die wind is begin februari gaan liggen. Al vier wedstrijden op rij (alle competities) lukte het niet tot winst te komen. Een echte rode draad in die reeks is nauwelijks te vinden. Een gelijkspel tegen Eredivisiekoploper PSV is gewoon knap. Een nederlaag bij sc Heerenveen (rechter rijtje) is slecht. En ondanks een overwicht voor NEC afgelopen zondag, stond Ajax lange tijd op voorsprong, maar gaf het die op het allerlaatste moment alsnog weg. Tegen Bodø/Glimt gold precies het tegenovergestelde. Het maakt het lastig om de kansen van de Amsterdammers in Noorwegen in te schatten.

Doorgaans is Bodø/Glimt is eigen huis moeilijk te verslaan. Dit Europese seizoen slaagde alleen Club Brugge erin te winnen in het Aspmyrastadion. Dat was ook de enige thuiswedstrijd waarin de drievoudig Noors kampioen niet scoorde (0-1). Je zou dus wel kunnen voorspellen dat Bodø/Glimt in ieder geval één keer scoort. Dat zou betekenen dat Ajax er twee moet maken om door te gaan zonder verlenging. En twee goals produceren deed de formatie van Van ’t Schip al drie duels op rij. Wij geloven wel in een Amsterdamse zege. Als het 1-2 wordt, staat daar een lekkere quotering tegenover!

WEDTIP
Ajax wint met 1-2 > 8,00

Waar kun je Bodø/Glimt - Ajax zien op tv?

De wedstrijd in de Conference League tussen Bodø/Glimt en Ajax wordt donderdagavond om 18.45 uur uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?