Voorspelling Dortmund – PSV: bereikt PSV voor het eerst sinds 2007 de kwartfinale?

borussia dortmund fans

Voorspelling Dortmund – PSV: bereikt PSV voor het eerst sinds 2007 de kwartfinale?

Het kan woensdag een historische avond worden voor PSV. De Eindhovenaren staan op de drempel van de kwartfinales van de Champions League. Het zou voor het eerst sinds 2007 zijn dat PSV zich onder de laatste acht schaart. Maar na de 1-1 van drie weken geleden tegen Borussia Dortmund is het nog allerminst dat de formatie van Peter Bosz daar ook in slaagt. TOTO Extra blikt vooruit!

Borussia Dortmund - PSV
Achtste finale Champions League
13 maart 2024, 21.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund (Dui)

De gevoelens waren gemengd na de heenwedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund. 1-1 tegen de Duitse topclub is niet slecht. En gezien de kansenverhouding ook een terechte uitslag. Toch heerste in het Philips Stadion het idee dat er meer had ingezeten. Er is genoeg perspectief voor de return, maar had beter gekund. Waar het Westfalenstadion in het verleden nog weleens een onneembare vesting bleek voor tegenstanders, is BVB dit seizoen wat wisselvallig. Van de twaalf thuiswedstrijden in de Bundesliga won Dortmund er ‘maar’ zeven. In de Champions League zegevierde de ploeg van Edin Terzic ook pas één keer in eigen huis. Oftewel, PSV hoeft zich absoluut niet kansloos te wanen.

PSV staat in de Eredivisie weliswaar een straatlengte voor op nummer twee Feyenoord, en is nog altijd ongeslagen, maar geeft in topwedstrijden niet altijd thuis. Zo verloor PSV van datzelfde Feyenoord in de TOTO KNVB Beker en kwam het eerder deze maand in de competitie niet verder dan 2-2 tegen de Rotterdammers. Tussendoor speelden de Brabanders nog gelijk bij Ajax. Lukt het tegen Dortmund dan wel weer eens een echt grote wedstrijd te winnen? Wij denken dat het een spannend duel gaat worden, maar dat PSV uiteindelijk het onderspit moet delven. Misschien pas na verlenging.

WEDTIP 
Dortmund gaat door na verlenging > 9,50

Waar kun je Borussia Dortmund - PSV zien op tv?

De Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en PSV wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?