Voorspelling Celtic - Feyenoord: neemt Feyenoord met opgeheven hoofd afscheid?

Celtic Park, het stadion van de Schotse voetbalclub Celtic Glasgow

Voorspelling Celtic - Feyenoord: neemt Feyenoord met opgeheven hoofd afscheid?

Net als de wedstrijd tussen PSV en Arsenal gaat staan er ook voor de laatste groepswedstrijd van Feyenoord geen grote belangen meer op het spel. De Rotterdammers zijn verzekerd van de derde plaats en Celtic weet dat het uitgespeeld is. Neemt Feyenoord in Glasgow met opgeheven hoofd afscheid van de Champions League?

Celtic - Feyenoord
Champions League
12 december, 21.00 uur
Celtic Park, Glasgow (Sch)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

GROEP E

G

P

1

Vlag van SpanjeAtlético Madrid

5

11

2

Vlag van ItaliëLazio

5

10

3

Vlag van NederlandFeyenoord

5

6

4

Vlag van SchotlandCeltic

5

1

De sfeer was uitgelaten in de Kuip op 19 september, even na kwart voor elf. Feyenoord had dan wel niet goed gespeeld, Celtic was wel net met 2-0 verslagen. Her en der viel zachtjes al het woord overwintering. Zij het in de Champions League, zij het in de Europa League. En natuurlijk droomden de supporters dan van een langer verblijf in het miljardenbal.

Twee weken geleden spatte die droom uiteen. Na het spektakelstuk in Madrid en de wervelende zege thuis op Lazio was de hoop in de Rotterdamse harten alleen maar gegroeid. Maar in Rome ging het mis, en ook thuis tegen Atlético kon Feyenoord niet het gewenste niveau halen. Omdat Celtic maar één punt haalde werd overwintering toch een feit, maar de stap naar de Europa League zal bitter smaken voor de Rotterdammers.

Tegen Celtic zal Arne Slot nog een keer op het hoogste niveau willen laten zien wat zijn ploeg kan. Tegen de zwakke Schotten ligt een overwinning voor de hand.

WEDTIP

Feyenoord wint > 2.16

Een grote uitslag verwachten we niet. Daarvoor draait het bij Feyenoord te moeizaam. Van FC Volendam werd donderdag ternauwernood gewonnen in de eigen Kuip. Pas in blessuretijd bezorgde Santiago Gimenez met een knappe kopbal zijn ploeg de drie punten. Igor Paixao maakte er niet veel later zelfs nog 3-1 van. Voor de Mexicaan was het alweer zijn 18e treffer van het seizoen. Hij maakte er vijf in de laatste drie wedstrijden. Zijn entree in de Champions League, thuis tegen Lazio, was indrukwekkend. Na de eerste twee wedstrijden geschorst te zijn mocht Gimenez eindelijk los en maakte er meteen twee. Het zijn voorlopig nog zijn enige twee Champions League-treffers. De spits zal er op gebrand zijn tegen Celtic dat aantal nog wat op te vijzelen. Met een doelpunt van Gimenez verdubbel je jouw inzet!

WEDTIP

Gimenez scoort > 2.20

Waar kun je Celtic - Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen Celtic en Feyenoord is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?