Voorspelling Excelsior - FC Groningen: kunnen de Groningers stunten in Rotterdam?

Excelsior

Voorspelling Excelsior - FC Groningen: kunnen de Groningers stunten in Rotterdam?

De TOTO KNVB Beker is toe aan de achtste finales en daarin reist eerstedivisionist FC Groningen af naar Rotterdam voor een uitwedstrijd tegen Excelsior. Kan de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie voor een stunt zorgen tegen de nummer vijftien van de Eredivisie?

Excelsior - FC Groningen
TOTO KNVB Beker
16 januari 2024, 20.00 uur
Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

Het bekertoernooi staat dit seizoen bol van de verrassingen. Slechts acht eredivisionisten schopten het tot de achtste finales, met afstand het laagste aantal van de laatste jaren. Een van die acht ploegen is Excelsior, al had het niet veel gescheeld of ook de Kralingers waren al in een vroeg stadium gesneuveld. Excelsior rekende in de vorige ronde pas in de verlenging af met de amateurs van Spakenburg. Ook FC Groningen beet zich in de eerste ronde bijna stuk op een amateurploeg; Rijnsburgse Boys werd met 0-1 verslagen.

In de tweede ronde zorgde Groningen voor een kleine verrassing. Willem II, koploper in de Keuken Kampioen Divisie, werd in Tilburg eind december op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Het tekent de opmars van de ploeg van Dick Lukkien, die na de degradatie moeite had met de aanpassing op een lager niveau. Inmiddels is Groningen al acht competitieduels zonder nederlaag en komt de subtop in zicht. Hoe anders is dat bij Excelsior, dat juist al sinds begin oktober op een competitiezege wacht. Gelet op de vorm van de dag is een overwinning van Groningen in Rotterdam bepaald niet ondenkbaar. We gaan daarbij voor een wedstrijd met weinig doelpunten.

WEDTIP 
FC Groningen wint en minder dan 3,5 doelpunten > 3.25

Waar kun je Excelsior - FC Groningen zien op tv?

De bekerwedstrijd tussen Excelsior en FC Groningen wordt dinsdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?