Voorspelling Excelsior – Feyenoord: wie zegeviert in Rotterdamse derby?

Excelsior

Voorspelling Excelsior – Feyenoord: wie zegeviert in Rotterdamse derby?

Speelronde dertien van de Eredivisie begint met de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord. Een wedstrijd die de landskampioen moet winnen om koploper PSV enigszins in het vizier te houden. Maar Excelsior beleeft met een zevende plek een prima seizoen. Kunnen de Kralingers dan ook voor een verrassing zorgen?

Excelsior - Feyenoord
Eredivisie
25 november 2023, 16.30 uur
Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

Feyenoord zit in een fase dat het allemaal niet vanzelf gaat. Een kleine maand geleden verloren de mannen van Arne Slot voor het eerst dit seizoen, bij FC Twente. De twee wedstrijden daarna – tegen RKC en AZ – leverden wel drie punten op, maar die werden vrij moeizaam binnengehaald. Vooral door die ene nederlaag kijkt Feyenoord nu tegen een behoorlijke achterstand aan op lijstaanvoerder PSV. Het verschil is al zeven punten. Om dat gat niet groter te laten worden, is een overwinning bij stadsgenoot Excelsior noodzakelijk. Dat lijkt op voorhand een eenvoudige klus, ondanks dat de topvorm ontbreekt. Maar zoals we al zeiden, doet de formatie van Marinus Dijkhuizen het prima deze jaargang. We vinden Excelsior terug op een zevende positie met vijftien punten. Daarbij komt nog eens dat Feyenoord het de laatste jaren bepaald niet makkelijk heeft op Woudestein. Van de afgelopen vier edities van deze confrontatie won de thuisploeg er twee. Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord op de toppen van de kunnen moet spelen om met de zege aan de haal te gaan. Het zou zomaar weer een benauwde overwinning kunnen worden.

WEDTIP 
Feyenoord wint na achterstand > 6,50

Calvin Stengs maakt bij Feyenoord een uitstekend seizoen door. Met vier goals en zeven assists in alle competities is hij een belangrijke pion in het elftal van Slot. Stengs’ goede spel leverde hem na twee jaar ook weer een uitverkiezing op voor het Nederlands Elftal. Tegen Gibraltar kreeg de voormalig AZ-speler een basisplek van Ronald Koeman. Stengs droeg met drie goals voor een groot gedeelte bij aan de 0-6 winst. Lukt het hem ook tegen Excelsior het net te vinden? Je kunt er ruim 2,5 keer je inleg mee terugverdienen!

WEDTIP 
Calvin Stengs scoort > 2,60

Waar kun je Excelsior - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord is zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur te zien op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?