Voorspelling FC Twente – AZ: vergroten Tukkers de voorsprong op AZ?

FC Twente

Voorspelling FC Twente – AZ: vergroten Tukkers de voorsprong op AZ?

Met FC Twente – AZ een heuse topper tijdens de herstart van de Eredivisie. De Tukkers staan op dit moment derde. Nummer vier AZ volgt op één punt. Bij een overwinning kunnen de Alkmaarders Twente dus passeren. Maar voor de winterstop kende de formatie van Pascal Jansen een moeilijke fase. Wordt de negatieve tendens gebroken of gaat de thuisploeg met de zege aan de haal?

FC Twente - AZ
Eredivisie
13 januari 2024, 18.45 uur
Grolsch Veste, Enschede

December was geen beste maand voor AZ. In de Eredivisie werd slechts één overwinning geboekt, tegen promovendus Almere City. Daarnaast nog een gelijkspel uit bij FC Utrecht en nederlagen tegen NEC en PSV. Het lot van de Noord-Hollanders hing in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker aan een zijden draadje. Pas na verlenging wist AZ de amateurs van HHC Hardenberg op de knieën te krijgen. Een week eerder vonden de Alkmaarders wel hun Waterloo in de Conference League. Door al dat puntenverlies is AZ in de Eredivisie afgezakt naar plek vier. Desondanks is nummer twee Feyenoord nog wel in het vizier; vijf punten achterstand. Maar dan is het wel zaak wedstrijden te gaan winnen.

Of AZ in Enschede een driepunter kan behalen, is maar zeer de vraag. Twente deed het namelijk wel goed in december. Met twee zeges en een gelijkspel bleven de mannen van Ron Jans ongeslagen. Twente doet het de afgelopen jaren goed tegen AZ. Kijken we naar de laatste vijf onderlinge confrontaties, dan zijn de Tukkers met drie overwinningen de bovenliggende partij. AZ won één keer en het werd ook één maal een gelijkspel. Dat Twente dit seizoen in eigen huis alleen nog verloor van koploper PSV, zal de Alkmaarse burger ook weinig moed geven. Kortom, winst voor Twente ligt wel in de lijn der verwachting. Met veel goals gaat dat vermoedelijk niet gepaard. Als we de eerder genoemde reeks van vijf wedstrijden onder de loep nemen, gebeurde het maar één keer dat er meer dan drie goals vielen. Dan kan de volgende wedoptie een hele interessante zijn.

WEDTIP 
FC Twente wint en Under 3,5 goal > 2,85

Waar kun je FC Twente - AZ zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en AZ wordt zaterdagavond om 18.45 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?