Voorspelling FC Utrecht - RKC: voor welke Eredivionist eindigt het bekeravontuur al snel?

Voorspelling FC Utrecht - RKC: voor welke Eredivionist eindigt het bekeravontuur al snel?

FC Utrecht en RKC Waalwijk troffen het niet bij de loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Beide eredivisionisten spelen tegen elkaar en dat is het enige affiche tussen twee clubs van het hoogste niveau. Eén voordeel: een uitschakeling door een amateurploeg zoals vorig seizoen zit er voor beide ploegen voorlopig nog niet in!

FC Utrecht - RKC Waalwijk
Eerste ronde TOTO KNVB Beker
31 oktober 2023, 21.00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

In de schaduw van de desastreuze seizoensstart van Ajax kent nog een gerenommeerde eredivisionist een voorlopig dramatisch seizoen. Een plekje boven de Amsterdammers staat FC Utrecht, dat in verliespunten zelfs de hekkensluiter is. Twee competitiewedstrijden won Utrecht pas, tegenover zeven nederlagen en één gelijkspel. De slechte start kostte trainer Michael Silberbauer zijn baan, maar ook onder zijn vervanger Ron Jans lijkt een ommekeer nog niet ingezet. Van Ajax werd in een knotsgekke wedstrijd weliswaar gewonnen, bij Fortuna kwam Utrecht niet verder dan een bloedeloze 0-0.

En zo bleef Utrecht voorlaatste, al zijn de verschillen na de tiende speelronde nog erg klein in het rechterrijtje. Bij winst op Fortuna had Utrecht bijvoorbeeld opgeklommen naar een gedeelde elfde plaats, samen met onder andere de tegenstander van dinsdag. RKC begon het seizoen nog met vier nederlagen, maar won van de laatste vijf wedstrijden er drie. Afgelopen weekend ging de ploeg van Henk Fraser wel onderuit bij Sparta. Het zijn de typische resultaten van een middenmoter. Net als Utrecht werd RKC vorig seizoen ook uitgeschakeld door een amateurclub. Al in de eerste ronde blameerden de Waalwijkers zich tegen De Treffers.

Beide trainers zullen de bekerwedstrijd van dinsdag ongetwijfeld serieus nemen. Voor Jans is het een nieuwe kans zijn ploeg uit het slop te trekken en voor de ploeg van Fraser zal winnen bij Utrecht na de nederlaag in Rotterdam een welkome opsteker zijn. Beide trainers weten daarbij hoe het is om de finale te halen en deze zelfs te winnen. Jans deed het als trainer met PEC Zwolle in 2014, Fräser won begin jaren '90 als speler vier keer de beker met Feyenoord en als trainer veroverde hij de dennenappel met Vitesse in 2017. We verwachten een wedstrijd waarin de belangen groot en de verschillen klein zullen zijn. Wordt het een verlenging dinsdag, dan pak je bijna vier keer je inleg!

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.90

Waar kun je FC Utrecht - RKC zien op tv?

De bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?