Voorspelling FC Volendam – PSV: zit er een stunt in?

FC Volendam

Voorspelling FC Volendam – PSV: zit er een stunt in?

De jubelstemming van eerder dit seizoen is al even weg bij PSV. Niet dat het nu opeens allemaal ellende is bij de Eredivisie-koploper, maar het loopt allemaal wat minder soepel; gelijke spelen tegen FC Utrecht en Ajax plus de bekeruitschakeling door Feyenoord. Een PSV dat wat minder in vorm is, mag normaal gesproken ook geen problemen hebben met FC Volendam. Of zit er een stunt in?

FC Volendam - PSV
Eredivisie
11 februari 2024, 16.45 uur
Kras Stadion, Volendam

Natuurlijk is er geen man overboord bij PSV. De ploeg van Peter Bosz geniet in de competitie nog altijd een riante voorsprong van tien punten op nummer twee Feyenoord. Met Borussia Dortmund als opponent in de achtste finale van de Champions League is er zelfs een grote kans om richting de laatste acht van Europa door te stoten. Toch is vesting PSV niet zo onneembaar als een poosje geleden. Dat er van Feyenoord en Ajax niet gewonnen werd, is geen enorme schande. Maar dat Utrecht de Eindhovenaren op een puntendeling kon houden en Almere City ‘slechts’ met 2-0 ten onder ging in het Philips Stadion, is wat verontrustender. Bosz zal wijzen op de stand, en daar staat achter verliespartijen bij PSV nog altijd een 0. Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat daar een 1 komt te staan.

Dat Volendam daarvoor verantwoordelijk gaat zijn, is zeer onwaarschijnlijk. Zowel op als buiten het veld is het onrustig. Om ons puur op het sportieve te richten, Volendam staat één na laatste in de Eredivisie. Er zijn twaalf punten verzameld. Dat zijn er evenveel als hekkensluiter Vitesse. Inmiddels is Het Andere Oranje al toe aan de derde hoofdtrainer dit seizoen. Na Matthias Kohler en Michael Dingsdag is Regillio Simons (vader van Xavi) nu de eindverantwoordelijke in het Kras Stadion. Aan hem de lastige taak Volendam te behoeden voor degradatie. Voorlopig gaat het onder zijn leiding niet veel beter. Uit de vier wedstrijden na de winterstop behaalde de club slechts één punt. Het ligt dus niet in de lijn der verwachting dat Volendam punten af kan snoepen van PSV. Gezien de vorm van de Brabanders denken wij niet aan een hele grote zege. Daarom kan de volgende wedtip misschien wel interessant zijn.

WEDTIP 
PSV wint met 0-1, 0-2 of 0-3 > 2,65

Waar kun je FC Volendam - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Volendam en PSV wordt zondagmiddag om 16.45 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?