Voorspelling Feyenoord – NEC: houden Rotterdammers sprankje hoop op titel?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord – NEC: houden Rotterdammers sprankje hoop op titel?

Je zou het bijna vergeten, maar Feyenoord is nog altijd regerend landskampioen. Prolongatie van die titel wordt een heel lastig karwei, want het nog foutloze PSV steekt er dit seizoen met kop en schouders bovenuit. Het is voor de Rotterdammers zaak zelf te blijven winnen, en hopen dat PSV punten laat liggen. Die winning streak moet zondag thuis tegen NEC ingezet worden.

Feyenoord - NEC
Eredivisie
14 januari 2024, 16.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Tien punten. Dat is de achterstand die nummer twee Feyenoord heeft op koploper PSV. Als we ons baseren op de eerste seizoenshelft van de Eindhovenaren, is het zeer onwaarschijnlijk dat die voorsprong nog weggegeven gaat worden. Maar in de voetballerij is van alles mogelijk, om er maar even een cliché in te gooien. Feyenoord weet wat het te doen staat: blijven winnen. NEC is de eerste horde voor de ploeg van Arne Slot. De Nijmegenaren vinden we terug op een achtste plek op de ranglijst. De formatie van Rogier Meijer kende voor de winterstop een goede periode. Uit vijf wedstrijden behaalde NEC tien punten. Regelmatig weet de club ook punten af te snoepen van topploegen. Uit bij AZ zegevierde NEC en in de Grolsch Veste werd FC Twente ook in bedwang gehouden (3-3). Het wil maar zeggen dat Feyenoord zondag niet zomaar de drie punten in eigen huis houdt.

Moet Feyenoord dan serieus vrezen voor NEC? Het gaat in ieder geval geen eenvoudige klus worden voor de thuisploeg. Vorig seizoen werden de Rotterdammers in De Kuip door NEC bijna uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Feyenoord nam de penalty’s net iets beter. Neem daarbij dan de Gelderlanders in vorm zijn én het grote clubs al lastig wist te maken. Winnen wordt lastig voor NEC, maar een puntje pakken moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

WEDTIP 
Een gelijkspel > 9,00

Waar kun je Feyenoord - NEC zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en NEC wordt zondagmiddag om 16.45 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?