Voorspelling Feyenoord - Sparta: alles wijst op een nieuwe kleine zege voor Feyenoord

Het slotstuk van dit Eredivisieweekend is de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta. Eerder dit seizoen nam de club van Zuid een zwaarbevochten punt mee van het Kasteel. Kunnen de Spartanen het Feyenoord ook in de Kuip moeilijk maken?

Feyenoord - Sparta
Eredivisie
11 februari 2024, 20.00 uur
De Kuip, Rotterdam

Twee treffers van Charles-Andreas Brym leken Sparta begin dit seizoen de drie punten op te leveren tegen de grote Rotterdamse broer, maar die kwam in blessuretijd nog langszij. Leo Sauer bezorgde Feyenoord alsnog een punt en voorkwam daarmee op de tweede speeldag al de eerste nederlaag. Wel kwam er een eind aan een reeks van zes overwinningen van Feyenoord op Sparta. In 2020 werd het 1-1 in de Kuip, daarna won Feyenoord alle wedstrijden.

Sinds die wedstrijd maakte Sparta ook geen goal meer in Rotterdam-Zuid. In de competitie werd het 3-0 en 4-0, in de play-offs voor de Conference League in 2021 2-0. Doelpunten maken is niet iets wat de Spangenaren de laatste weken goed af gaat. In de vier wedstrijden die Sparta in 2024 speelde scoorde de ploeg van Jeroen Rijsdijk drie keer. En dan kreeg Feyenoord dit kalenderjaar pas één tegentreffer en hield het de laatste vier wedstrijden de nul.

Maar ook de ploeg van Slot scoort bepaald niet aan de lopende band. Goalgetter Santiago Gimenez is uit vorm en dat heeft zijn weerslag op de productie van de Stadionclub. Die vier wedstrijden zonder tegendoelpunt leverde ook maar vier treffers op. De helft daarvan afgelopen woensdag gemaakt in het bekerduel met AZ, en dezelfde uitslag als die wedstrijd zou gelet op de statistieken zondagavond laat ook zomaar eens op het scorebord kunnen staan.