Voorspelling Girona – Atlético: blijft Girona ook in 2024 verrassen?

Girona

Voorspelling Girona – Atlético: blijft Girona ook in 2024 verrassen?

Als we kijken naar alle topcompetities in Europa is het Spaanse Girona de absolute sensatie van de eerste seizoenshelft. De club van Daley Blind verloor slechts één keer in La Liga, en staat met 45 punten op gelijke hoogte met koploper Real Madrid. Op zeven punten achter Girona vinden we Atlético Madrid. Deze twee clubs staan woensdag tegenover elkaar.

Girona - Atlético Madrid
La Liga
3 januari 2024, 21.30 uur
Estadi Montilivi, Girona (Spa)

Er lijkt maar geen einde te komen aan het sprookje van Girona. Na achttien wedstrijden staat de formatie van trainer Míchel (gedeeld) eerste. Er zijn weinig mensen te vinden die rekening hielden met deze spectaculaire opmars van de club die pas bezig is aan het vierde seizoen op het hoogste Spaanse niveau. Toch komt het succes ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. Girona is sinds 2017 deels in handen van de befaamde holding City Football Group, waar naast Manchester City zelf onder andere ook Lommel en Troyes deel van uitmaken. Daardoor mag Girona regelmatig spelers (op huurbasis) van die clubs inlijven. Dit seizoen zijn dat bijvoorbeeld Yan Couto (Manchester City) en Sávio (Troyes). Daarnaast is er ook een sterke band met FC Barcelona, de enige andere club in La Liga die ook uit Catalonië komt. De grootmacht heeft Eric Garciá en Pablo Torre uitgeleend aan Girona. Met een veel scorende spits – Artem Dovbyk heeft er al elf inliggen – en ervaren rotten als Blind (33), David López (34) en Cristhian Stuani (37) maken van Girona een uitgebalanceerd team dat dus nagenoeg onverslaanbaar is.

Normaal gesproken zou Atlético in staat moeten zijn Girona op de tweede seizoensnederlaag te trakteren. Maar het loopt de laatste weken niet zo lekker voor de mannen van Diego Simeone. Uit drie duels behaalden de Madrilenen slechts één overwinning. Door het puntenverlies is Atlético flink achterop geraakt bij Real Madrid en Girona. Zeven punten achterstand is nog overbrugbaar, maar dan mag het woensdagavond in Catalonië in ieder geval niet verliezen. Volgens onze quoteringen zijn Girona en Atlético precies aan elkaar gewaagd. Een zege voor een van beiden levert je 2,60 keer je inleg op. Een gelijkspel zou dus helemaal geen onverwachte uitkomst zijn. En ook dat is een lekker quotering!

WEDTIP 
Een gelijkspel > 3,60

Waar kun je Girona - Atlético zien op tv?

De wedstrijd tussen Girona en Atlético Madrid is woensdagavond vanaf 21.30 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?