Voorspelling Feyenoord - FC Utrecht: opnieuw een kleine bekerzege voor Feyenoord?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord - FC Utrecht: opnieuw een kleine bekerzege voor Feyenoord?

Feyenoord spoelde zondag tegen Heracles Almelo de kater van de nederlaag in Schotland tegen Celtic van zich af. De ploeg van Arne Slot won met 0-4 en voor het kerstdiner wacht moeten de Rotterdammers nog één keer aan de bak. Via FC Utrecht moet de derde ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker worden bereikt.

Feyenoord - FC Utrecht
TOTO KNVB Beker
20 december, 21.00 uur
De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Op papier een klus die Feyenoord met gemak zou moeten klaren. FC Utrecht krabbelde na het ontslag van Michael Silberbauer en de komst van Ron Jans langzaam uit een diep dal. Sinds de nederlaag bij FC Volendam begin oktober verloor Utrecht geen wedstrijd meer. Tien duels bleef de ploeg van Jans zonder nederlaag, al moet daar wel bij worden gezegd dat vijf van die tien duels ook niet gewonnen werden. Zo speelde Utrecht zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen RKC. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker hadden de Domstedelingen nog met 3-2 van de Waalwijkers gewonnen. FC Utrecht is op de weg terug, maar is nog lang niet de subtopper van weleer.

Bij de loting trof Utrecht het niet. Winnen in de Kuip doen de Utrechters maar zelden. Dat lukte deze eeuw pas drie keer, voor het laatst in 2014. Van de laatste elf ontmoetingen in Rotterdam in alle competities won Feyenoord er negen. Geen hoopgevende cijfers dus voor Utrecht, maar de recente resultaten van Feyenoord in het bekertoernooi zullen wél hoop bieden. Na het behalen van de finale in 2020 (de vanwege corona nooit gespeelde eindstrijd tegen FC Utrecht) speelde Feyenoord zeven bekerwedstrijden waarvan het er maar één met meer dan één doelpunt verschil won, vorig jaar tegen PEC Zwolle (3-1). Na het zware programma van de laatste weken lonkt de vakantie en we voorspellen daarom geen makkelijke avond voor de Rotterdammers

WEDTIP

Feyenoord wint met één doelpunt verschil > 3.95

Waar kun je Feyenoord - FC Utrecht zien op tv?

De wedstrijd in de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en FC Utrecht is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op ESPN3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?