Voorspelling Las Palmas – Barcelona: begin van opmars?

Las Palmas

Voorspelling Las Palmas – Barcelona: begin van opmars?

De eerste seizoenshelft verliep nogal wisselvallig voor FC Barcelona. Van de achttien competitiewedstrijden wist de ploeg van Xavi er zeven niet te winnen. Dat is kampioen-onwaardig. Zet Barcelona tegen Las Palmas de toon voor een succesvoller 2024?

Las Palmas - Barcelona
La Liga
4 januari 2024, 21.30 uur
Estadio Gran Canaria, Las Palmas (Spa)

Door het vele puntenverlies is Barcelona genoodzaakt tot een achtervolgingsrace. De Catalanen staan vierde met tien punten achterstand op koplopers Real Madrid en Girona, maar wel met een duel minder gespeeld. Met name de laatste twee maanden slaagde de landskampioen er niet in een winstreeks neer te zetten. Van de laatste acht wedstrijden voor de ‘winterstop’ werden er maar vier in winst omgezet. In die periode verloor Barcelona ook twee keer in de Champions League. Desondanks plaatste Blaugrana zich wel voor de achtste finales. Is er een aanwijsbare verklaring voor de mindere resultaten? Het kan niet los worden gezien van de blessures van sterkhouders Gavi en Marc-André ter Stegen. De middenvelder scheurde begin november zijn kruisband af, waarmee het seizoen er voor hem al op zit. De doelman kampt met een rugblessure en komt voorlopig ook niet in actie. Daartegenover staat dan weer de terugkeer van mannen van Frenkie de Jong en Pedri. Het is voor Barcelona te hopen dat zij weer hun echte topvorm gaan vinden. Dan kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden.

De eerste horde is Las Palmas. De promovendus doet het meer dan aardig. We vinden de club uit Gran Canaria terug op een keurige tiende plek. Als je spektakel wil zien in La Liga moet je niet naar wedstrijden van Las Palmas kijken. Het is degelijkheid troef met slechts vijftien gemaakte doelpunten, maar ook evenveel tegengoals. En dat is knap, want alleen koploper Real Madrid incasseerde minder treffers: elf. De formatie van coach García Pimienta is dus heel lastig te verslaan. Wij verwachten wel dat Barcelona erin slaagt de code van Las Palmas te kraken, maar meer dan een minieme zege zit er waarschijnlijk niet in.

WEDTIP 
Halftime/Fulltime Correct Score: 0-0/0-1 Barcelona > 11,00

Waar kun je Las Palmas - Barcelona zien op tv?

De wedstrijd tussen Las Palmas en Barcelona is donderdagavond vanaf 21.30 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?