Voorspelling Lazio - Feyenoord: zet Feyenoord grote stap richting overwinteren?

Het Stadio Olimpico, thuishaven van Lazio, AS Roma en de Italiaanse nationale ploeg

Voorspelling Lazio - Feyenoord: zet Feyenoord grote stap richting overwinteren?

Na drie wedstrijden in de Champions League heeft Feyenoord zes punten, en is het koploper in Groep E. Dinsdag gaan de Rotterdammers op bezoek in Rome bij Lazio, en bij een overwinning komt de knock-outfase van het miljardenbal wel heel dichtbij. En winnen in Rome is zeker geen onmogelijke klus voor de ploeg van Arne Slot!

Lazio - Feyenoord
Poule E Champions League
7 november, 21.00 uur
Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Feyenoord maakt dit seizoen indruk in de Champions League. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip van Celtic en Lazio en op bezoek bij Atlético in Madrid verloor Feyenoord weliswaar met 3-2, maar had het minstens een punt verdiend. Tegen Lazio boekte de ploeg van Slot een overtuigende 3-1 zege. Italiaanse media vonden zelfs dat de Romeinse ploeg overklast werd. Grote man bij Feyenoord was, niet voor het eerst dit seizoen, Santiago Gimenez. De spits was tegen Celtic en Atlético nog geschorst en debuteerde tegen Lazio met twee doelpunten in de Champions League.

Maar na die klinkende zege op Lazio verging het Feyenoord en zijn topscorer in de competitie minder. Bij FC Twente leed de regerend landskampioen zijn eerste nederlaag en zaterdag werd RKC met de nodige moeite verslagen. In beide wedstrijden scoorde Gimenez niet. In Waalwijk mocht de Mexicaan van elf meter aanleggen, maar zijn panenka ging over het doel. Zo scoorde de spits voor het eerst dit seizoen niet in twee opeenvolgende duels. Na zijn stormachtige entree in de Champions League zal hij extra getergd zijn voor het duel in Rome.

WEDTIP 
Gimenez scoort > volgt

Gaat het genoeg zijn voor de overwinning? We geven Feyenoord in ieder geval een goede kans. In de Serie A verloor de ploeg van Maurizzio Sarri met 1-0 bij Bologna en de schaduw van de Romeinse derby tegen AS Roma, komend weekend, werpt zijn schaduw al vooruit. De trainer riep de Lazio-aanhang op er dinsdag 'net zo'n hel' van het maken als het twee weken geleden in Rotterdam was, maar dat was aan dovemansoren gericht. De verwachting is dat het Stadio Olimpico maar voor de helft gevuld zal zijn. Een meevaller voor Feyenoord, dat het in Rome zonder de steun van de eigen aanhang moet doen. Wordt het net zo'n uitslag als in de Kuip?

WEDTIP
Feyenoord wint met 1-2, 1-3 of 1-4 > 5.75

Waar kun je Lazio - Feyenoord zien op tv?

De Champions League-wedstrijd tussen Lazio en Feyenoord is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?