Voorspelling Legia Warschau - AZ: do or die in het hol van de leeuw!

Het Stadion Wojska Polskiego van Legia Warschau

Voorspelling Legia Warschau - AZ: do or die in het hol van de leeuw!

AZ gaat donderdag in een rechtstreeks duel met Legia Warschau uitvechten wie van de twee clubs Europees gaat overwinteren. In Polen moet AZ winnen, Legia heeft genoeg aan een gelijkspel. Een echte do or die wedstrijd dus voor de mannen van Pascal Jansen!

Legia Warschau - AZ
Conference League
13 december, 18.45 uur
Stadion Wojska Polskiego, Warschau (Pol)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het Europese seizoen van AZ is er eentje van grote ups en downs. Eerst was er die memorabele ontsnapping tegen Brann Bergen. Daarna volgde het beschamende verlies bij Zrjinski Mostar. Thuis werd knap gewonnen van Legia waarna twee kansloze nederlagen tegen Aston Villa volgden. Omdat Villa ook van Legia won én AZ thuis Zrjinski wel versloeg hebben de Alkmaarders nog alle kans op de volgende ronde. Dan moet er dus wel gewonnen worden in Warschau. Geen gemakkelijke opdracht voor Jansen en zijn ploeg, maar ook geen onmogelijke. Legia won van de laatste zes wedstrijden in alle competities maar één keer en is slechts de nummer vijf van de Poolse competitie. De ploeg van Kosta Runjaić won in de competitie maar acht van de zeventien wedstrijden.

Een goed draaiend AZ moet in staat worden geacht de Polen in eigen huis te kloppen. Na een wat mindere periode wonnen de Noord-Hollanders afgelopen weekend overtuigend van Almere City (4-1). Spits Vangelis Pavlidis was weer eens belangrijk voor zijn ploeg; de Griek maakte er twee en zette zijn Eredivisietotaal daarmee op achttien. In de laatste twee Conference League-wedstrijden was Pavlidis steeds trefzeker en de Alkmaarse hoop zal toch vooral op hem gevestigd zijn. Neemt hij zijn ploeg ook in Warschau weer bij de hand?

WEDTIP
Pavlidis scoort eerste doelpunt AZ > 3.00

Waar kun je Legia Warschau - AZ zien op tv?

De wedstrijd in de Conference League tussen Legia Warschau en AZ is donderdagavond vanaf 18.45 uur te zien op Veronica en ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?