Voorspelling Liverpool - Arsenal: klassieke strijd om de koppositie!

Liverpool-fans-Wembley

Voorspelling Liverpool - Arsenal: klassieke strijd om de koppositie!

Drie ploegen hebben na zeventien wedstrijden een gaatje aan kop van de Premier League. Verrassing Aston Villa staat derde, Liverpool tweede en Arsenal is koploper. Zaterdagavond staan de klassieke rivalen op Anfield Road tegenover elkaar met als inzet de koppositie!

Liverpool - Arsenal
Premier League
23 december 2023, 18.30 uur
Anfield Road, Liverpool (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

In het rood-witte gedeelte van Noord-Londen zullen de gedachten deze dagen nog wel eens terug gaan naar 9 april van dit jaar. Het is de dertigste speelronde in de Premier League en met vijf punten voorsprong op Manchester City lonkt de eerste landstitel voor Arsenal sinds 2004 nadrukkelijk. Zeker als The Gunners nog binnen het halfuur een 0-2 voorsprong nemen bij Liverpool. Maar dan gaat het fout. Liverpool komt terug tot 2-2 en dat is het begin van de ineenstorting van de ploeg van Mikel Arteta, die uiteindelijk op vijf punten achterstand van City eindigt.

Geen titel dus voor Arsenal, wel een terugkeer aan de Engelse top. Na twintig jaar niet buiten de top-4 te zijn geëindigd gleden de Londenaren in 2017 weg, met twee achtste plaatsen als dieptepunt. De wederopstanding van vorig jaar bleek geen incident. Ook dit jaar is Arsenal weer titelkandidaat. En dit keer is het dat samen met de ploeg die vorig jaar de ondergang inluidde, de club waarmee Arsenal in het verleden zo vaak om de landstitel streed. Ook Liverpool knokte zich recent na moeizame jaren weer terug naar de top, met de landstitel in 2020 - de eerste in dertig jaar - als ultieme bekroning.

En nu strijden beide rivalen voor het eerst weer rechtstreeks om de koppositie. Of wordt Aston Villa lachende derde? Bij een gelijkspel is Villa als het zelf wint voor het eerst sinds 1999 koploper in de Premier League. Een reëel scenario. De verschillen tussen Liverpool en Arsenal zijn klein en de laatste twee edities op Anfield eindigden gelijk. Krijgen we zaterdag net als vorig jaar weer een doelpuntrijk gelijkspel? Er staat een heerlijke quotering tegenover!

WEDTIP
Gelijkspel en aantal goals +2.5 > 9.50

Waar kun je Liverpool - Arsenal zien op tv?

De wedstrijd in de Premier League tussen Liverpool en Arsenal is zaterdagavond vanaf 18.30 uur te zien op Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?