Voorspelling Luton Town – Manchester City: kan ook Luton het City lastig maken?

Stadion Luton Town, Kenilworth Road

Voorspelling Luton Town – Manchester City: kan ook Luton het City lastig maken?

Het piept en het kraakt bij Manchester City. De regerend landskampioen ging midweeks onderuit bij Aston Villa en kwam daarmee voor de vierde competitiewedstrijd op rij niet tot een overwinning. Zondag gaat City op bezoek bij promovendus Luton Town, dat het koploper Arsenal dinsdag knap lastig maakte. Kan Luton dat ook tegen de ploeg van Pep Guardiola?

Luton Town - Manchester City
Premier League
10 december 2023, 15.00 uur
Kenilworth Road, Luton (Eng)

Vier keer op rij niet winnen, het gebeurde Manchester City voor het eerst sinds 2017. Het verlies tegen Aston Villa volgde op gelijke spelen tegen Tottenham Hotspur, Liverpool en Chelsea. Een loodzwaar schema, maar dat hebben The Citizens wel vaker gehad de laatste jaren. Voorzichtig mogen we spreken van een kleine crisis in het blauwe gedeelte van Manchester. Wint City zondag ook niet van Luton, dan blijft het voor het eerst sinds 2009 vijf wedstrijden op rij verstoken van een overwinning. En voor Guardiola wacht dan zelfs een unicum: in zijn hele carrière als trainer overkwam hem nog nooit zo'n reeks.

En dat Luton zomaar de vijfde tegenstander kan zijn die City pijn gaat doen bleek wel uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag. The Hatters stevenden af op een gelijkspel tegen Arsenal maar in de absolute slotfase ging de koploper er alsnog met de winst vandoor. Het spektakelstuk op Kenilworth Road eindigde in 3-4. Arsenal was niet de eerste Engelse topclub die het dit seizoen lastig had met de debutant in de Premier League. Manchester United en Tottenham Hotspur wonnen ternauwernood, Liverpool bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Luton won weliswaar nog maar twee wedstrijden en staat in de degradatiezone, maar tegen de topclubs komen er extra krachten vrij. Of het genoeg is City te doen wankelen? Het is in ieder geval een gokje waard!

WEDTIP
Dubbele kans gelijkspel/Luton Town > 4.75

Waar kun je Luton Town - Manchester City zien op tv?

De wedstrijd in de Premier League tussen Luton Town en Manchester City is zondagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?