Voorspelling Manchester City - Arsenal: absolute kraker in de Premier League!

Voorspelling Manchester City - Arsenal: absolute kraker in de Premier League!

De Premier League van 2023/2024 werkt toe naar een zinderende ontknoping. Arsenal, Liverpool en Manchester City geven elkaar met nog acht wedstrijden te gaan geen duimbreed toe: het verschil tussen de drie clubs is maar één punt. Zondag staat met City tegen Arsenal een absolute kraker in de titelstrijd op het programma!

Manchester City - Arsenal
Premier League
31 maart 2024, 17.30 uur
Etihad Stadium, Manchester (Eng)

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het grote Arsenal van Thierry Henry en Dennis Bergkamp ongeslagen kampioen werd. Het was de tweede titel in drie jaar tijd en niemand kon toen bevroeden dat Arsenal twintig jaar geen kampioen meer zou worden. Na de titel van The Invincibles regen de Londenaren in eerste instantie nog de ereplaatsen aan elkaar - twaalf jaar lang eindigde Arsenal nooit lager dan de vierde plaats zonder kampioen te worden - maar daarna trad het grote verval in. Met als dieptepunt de jaren 2020 en 2021, toen de Gunners twee keer achtste werden en zelfs een jaar geen Europees voetbal speelden.

Terugkeer topclub Arsenal

Trainer bij de gevallen grootmacht was ook toen al Mikel Arteta. De Spanjaard volgde in 2019 zijn landgenoot Unai Emery op en kreeg het volle vertrouwen van de club, óók toen Europees voetbal gemist werd. Dat vertrouwen betaalt Arteta nu terug. Stapsgewijs keerde Arsenal terug naar de Engelse top en vorig seizoen kon de dertienvoudig kampioen lang mee in de titelstrijd met Manchester City. De bevestiging van de terugkeer van topclub Arsenal kwam dit seizoen. Samen met City en Liverpool is de Londense club verwikkeld in een bloedstollende titelstrijd.

Bekroning sterke reeks Arsenal

Arsenal was de grote winnaar van speelronde 29. Zelf wonnen het - zij het moeizaam - van Brentford en een dag later eindigde de topper tussen Liverpool en Manchester City onbeslist. Het zorgde ervoor dat de drie titelkandidaten nog dichter bij elkaar kropen. Én dat Arsenal de koppositie veroverde. De ploeg van Mikel Arteta heeft nu 64 punten, evenveel als Liverpool en eentje meer dan Manchester City. Het was de voorlopige bekroning voor een ijzersterke reeks van Arsenal. De 2-1 overwinning op Brentford was alweer de achtste competitiezege op rij, waaronder de winst op concurrent Liverpool.

City slecht in topwedstrijden

Op bezoek in het Etihad Stadium wacht nu de grootste wedstrijd voor de Londenaren dit seizoen. Bij winst zet Arsenal een enorme stap richting die gedroomde titel, precies twintig jaar na de laatste. Voor City is het de tweede kraker in de competitie achter elkaar, al voelt de wedstrijd tegen Liverpool door de interlandbreak en een wedstrijd in de FA Cup alweer als een hele poos terug. De ploeg van Guardiola is gezien het thuisvoordeel natuurlijk de favoriet, maar in topduels geeft City dit seizoen zelden thuis. Van de vijf wedstrijden die de Citizens voorlopig speelden tegen ploegen uit de top 5 wonnen ze er geen één. In het Emirates stadion werd het eerder dit seizoen 1-0 voor Arsenal. Onze pick voor nu: Arsenal verliest niet in een wedstrijd waarin beide teams scoren.

WEDTIPS
Dubbele kans Arsenal/gelijkspel en beide teams scoren > 2.80

Waar kun je Manchester City - Arsenal zien op tv?

De topper in de Premier League tussen Manchester City en Arsenal wordt zondagmiddag om 17.30 uur uitgezonden op streamingsdienst ViaPlay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?