Voorspelling Manchester City - Fluminense: wie wint het laatste WK voor clubs in deze opzet?

Voorspelling Manchester City - Fluminense: wie wint het laatste WK voor clubs in deze opzet?

De laatste editie van het WK voor clubteams in de huidige opzet krijgt een nieuwe winnaar. Zoveel is zeker met debutanten Manchester City en Fluminense in de finale. Zet City de Europese hegemonie op het toernooi dat na deze editie drastisch van vorm gaat veranderen voort?

Manchester City - Fluminense
Finale WK voor clubs
22 december, 21.00 uur
King Abdullah Sports City, Jeddah (KSA)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

In 2005 werd de Wereldbeker voor clubteams, een wedstrijd tussen de winnaar van de Europese Champions League en de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores, vervangen voor een WK voor clubteams. Een kort knock-out toernooi met niet alleen de Europese en Zuid-Amerikaanse kampioen, maar ook de kampioenen van de andere continenten. Twintig jaar later wordt het WK aanzienlijk uitgebreid. In de zomer van 2025 spelen in Amerika 32 landen een vergelijkbaar toernooi als bij het WK voor landenteams. Dat betekent dat de finale van het toernooi van 2023 de laatste is in de huidige opzet. En krijgt het dus een nieuwe winnaar. Manchester City won vorig seizoen dan eindelijk de Champions League en ook Fluminense beleefde een primeur door voor het eerst de Copa Libertadores te winnen. Beide teams stroomden op het WK in de halve finale in en maakten geen fout.

Daarmee maakte City de reeks vol: bij ieder WK in deze opzet bereikte de Europese ploeg de finale. Europa leverde in vijftien van de achttien edities ook de uiteindelijke winnaar, de laatste tien jaar was de winnaar van de UEFA Champions League ook de winnaar van het WK. En ook dit jaar is City huizenhoog favoriet voor de eindzege. Maar de ploeg van Pep Guardiola verkeert niet in de allerbeste vorm. Zo won City maar één van de laatste zes wedstrijden in de Premier League. En dan moeten de Britten het in Saudi-Arabië ook nog doen zonder de geblesseerde sterspelers Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Maar tegen Fluminense, dat slechts als zevende eindigde in de Braziliaanse competitie, moet City toch niet in de problemen komen. Maakt City er net als tegen Urawa Red Diamonds in de halve finale weer minstens drie? Je verdubbelt er ruim je inleg mee!

WEDTIP

Aantal doelpunten Manchester City +2.5 > 2.30

Waar kun je Manchester City - Fluminense zien op tv?

Het WK voor clubteams wordt in Nederland niet uitgezonden. Wel kun je de finale zien op de wedsite van de FIFA.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?