Voorspelling Man. City – Sheffield Utd: vindt wereldkampioen aansluiting met de top?

Voorspelling Man. City – Sheffield Utd: vindt wereldkampioen aansluiting met de top?

Het ongekend succesvolle jaar 2023, met maar liefst vijf prijzen, wordt voor Manchester City afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Sheffield United. Even rustig het jaar uitspelen, zit er niet bij voor de kersvers wereldkampioen. In de Premier League is City de laatste weken namelijk wat achterop geraakt bij de topploegen. Om die aansluiting weer te vinden is een zege op de hekkensluiter een must.

Manchester City - Sheffield United
Premier League
30 december 2023, 16.00 uur
Etihad Stadium, Manchester (Eng)

De Premier League, de FA Cup, de Champions League, de Europese Supercup en het club-WK. Vijf prijzen in één kalenderjaar; er zijn niet veel clubs die dat hebben gepresteerd. Pep Guardiola zelf deed het in 2011 wel al eens met Barcelona. De Spanjaard mag met recht een succescoach worden genoemd. Hij is er echter de trainer niet naar al te veel achterom te kijken. Zeker omdat het op dit moment niet allemaal koek en ei is bij City. Weliswaar kroonde The Citizens zich vorige week voor het eerst in de clubgeschiedenis tot wereldkampioen, maar de weken daarvoor waren geen onverdeeld succes. Totdat de negenvoudig Engels kampioen afreisde naar het club-WK won het slechts één van de zes competitieduels. Eerder deze week leek City ook tegen Everton af te stevenen op puntenverlies. Maar er werd nu wel stand gehouden, en uiteindelijk liepen de mannen van Guardiola zelfs uit naar een 1-3 overwinning. Het gemis van Kevin De Bruyne en Erling Haaland doet zich nog steeds voelen. Of zij er tegen Sheffield wel bij zijn, is nog de vraag. Op zich zou dat niet veel uit hoeven maken. De hekkensluiter beleeft met slechts negen punten uit negentien wedstrijden een heel matig seizoen. Ook een City dat niet in vorm is en zonder alle sterspelers moet normaal gesproken makkelijk van Sheffield kunnen winnen.

WEDTIP 

Manchester City wint met handicap -3 > 2,65

Waar kun je Man. City - Sheffield United zien op tv?

De wedstrijd in de Premier League tussen Manchester City en Sheffield United is zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur te zien op Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?