Voorspelling NEC – ADO Den Haag: welk team in vorm gaat naar halve finales?

Voorspelling NEC – ADO Den Haag: welk team in vorm gaat naar halve finales?

Als er één club in vorm is in de Eredivisie is NEC het wel. Als we alle competities meerekenen, hebben de Nijmegenaren sinds 3 december geen wedstrijd meer verloren. Dat komt neer op een reeks van negen duels zonder nederlaag. NEC’s tegenstander in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, ADO Den Haag, doet het een niveau lager niet veel slechter met slechts één verliespartij sinds begin december. Wie trekt de goede vorm door, en plaatst zich voor de halve finale?

N.E.C. - ADO Den Haag
Kwartfinale TOTO KNVB Beker
6 februari 2024, 20.00 uur
De Goffert, Nijmegen

Het is op dit moment geen straf om NEC-supporter te zijn. De formatie van Rogier Meijer staat op een zevende plek in de Eredivisie. Mocht die positie ook nog 34 speelrondes worden ingenomen, is dat de beste prestatie van NEC sinds 2003. Toen eindigden de Nijmegenaren als vijfde. Meijer heeft een selectie tot zijn beschikking met de juiste mix van ervaring (o.a. Jasper Cillissen, Bram Nuytink en kersverse aanwinst Tjaronn Chery) en jeugdig talent (o.a. Sontje Hansen, Dirk Proper en Kodai Sano). Het is zeker niet zo dat NEC alleen punten pakt tegen de ‘kleintjes’. Het won van AZ en FC Twente, en hield Feyenoord op 2-2. Het is inmiddels de vraag: wie gaat dit team stoppen?

Op papier zou je denken dat het een verrassing is als ADO Den Haag het lukt NEC uit te schakelen in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Want de Residentenclub acteert in de Keuken Kampioen Divisie. Maar ADO doet het daarin wel erg goed. De ploeg van Darije Kalezic staat tweede, wat aan het einde van de rit directe promotie zou betekenen. Op een misstap bij VVV-Venlo na (2-1 nederlaag) heeft ook ADO een mooie reeks van negen wedstrijden neergezet. Afgezien van de 1-1 tegen koploper Willem II ging het om allemaal zeges. Een man die een grote bijdrage aan de Haagse successen heeft, is Jort van der Sande. De aanvallende middenvelder scoorde in zijn laatste vijf optredens. Trekt hij die lijn door tegen NEC en levert dat ook de overwinning op? Het zal misschien wel een ‘close match’ worden, waarin de kaarten na 90 minuten nog niet zijn geschud. Wij geven NEC wel een licht voordeel. Daarom hebben we deze Betbuilder voor jou uitgekozen.

W€DTIP 
Betbuilder: Dubbele kans NEC/gelijkspel & Van der Sande scoort > 6,50

Waar kun je N.E.C. - ADO Den Haag zien op tv?

De wedstrijd in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tussen N.E.C. en ADO Den Haag wordt dinsdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?