Voorspelling NEC - PSV: nieuwe lastige horde voor PSV op weg naar ongeslagen titel

Voorspelling NEC - PSV: nieuwe lastige horde voor PSV op weg naar ongeslagen titel

De interlandbreak zit er weer op, tijd voor de Eredivisie! De spanning is er als het om het kampioenschap gaat natuurlijk al even af. De vraag is niet of, maar wanneer PSV kampioen wordt. En of ze dat ongeslagen doen. Volgende halte voor de doordenderende trein van Peter Bosz: het Goffertstadion in Nijmegen.

NEC - PSV
Eredivisie
30 maart 2024, 16.30 uur
Goffertstadion, Nijmegen

De ongeslagen status van PSV hing voor de interlandbreak aan een zijden draadje. Thuis tegen FC Twente piepte en kraakte het bij de Eindhovenaren en kregen de Tukkers in blessuretijd bij een 0-0 stand een enorme kans. Maar omdat Mitchell van den Bergen oog in oog met Walter Benitez faalde en Ricardo Pepi even later wél scoorde won PSV zelfs nog. Eerder in de wedstrijd mochten de Brabanders niet klagen toen een doelpunt van Twente-spits Myron Boadu werd afgekeurd.

Het is het geluk dat een ploeg die al zolang ongeslagen is af en toe moet hebben. Nog acht wedstrijden niet verliezen, dan nestelt het PSV van 2023/2024 zich naast het Ajax van 1994/1995. Het is, nu de titel nagenoeg binnen is en het Europese avontuur werd beëindigd door Borussia Dortmund, het enige overgebleven doel voor Bosz en zijn selectie.

NEC op jacht naar Europees voetbal

Tegenstander NEC strijdt nog wel op twee fronten. De Nijmegenaren spelen op 21 april de bekerfinale tegen Feyenoord, met als inzet natuurlijk de beker zelf maar óók rechtstreekse kwalificatie voor Europees voetbal. Mocht NEC de finale verliezen dan kan het via de play-offs Europa nog bereiken. De ploeg van Rogier Meijer staat zesde en ligt daarmee op koers voor deelname aan die nacompetitie.

In thuiswedstrijden is NEC dit kalenderjaar nog zonder puntenverlies. Inclusief bekerwedstrijden wonnen de Nijmegenaren zelfs hun laatste zeven thuisduels. Na FC Twente dus opnieuw een lastige horde voor PSV, al heeft de aanstaande kampioen het niet vaak lastig in de Goffert. In 2012 liep PSV er voor het laatst schade op toen er met 1-1 werd gelijkgespeeld. In 2021 ontsnapte PSV. In de laatste tien minuten werd een 1-0 achterstand nog omgebogen naar een 1-2 overwinning.

PSV moeizaam

PSV is niet meer de machine die het in de eerste helft van het seizoen was. In februari waren er nog wel de grote zeges bij laagvliegers FC Volendam (1-5) en PEC Zwolle (1-7), maar tegen ploegen uit het rechterrijtje heeft PSV het een stuk lastiger. Tegen Feyenoord, Ajax en FC Utrecht werd het gelijk, van FC Twente en Go Ahead Eagles werd moeizaam met één doelpunt verschil gewonnen. Verliezen zien we PSV niet doen in Nijmegen, maar wordt het een gelijkspel kijken we niet gek op.

WEDTIP 
Een gelijkspel > 5.25

Waar kun je NEC - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen NEC en PSV wordt zaterdagmiddag om 16.30 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?