Voorspelling Olympique Marseille – Ajax: pakt Ajax eerste Europese zege?

Voorspelling Olympique Marseille – Ajax: pakt Ajax eerste Europese zege?

Met drie overwinningen in de laatste vier Eredivisiewedstrijden lijkt de crisis bij Ajax voorlopig afgewend. Kan de ploeg van John van ’t Schip die lijn ook doortrekken in de Europa League? Met een uitwedstrijd tegen Olympique Marseille voor de boeg wordt dat nog een hels karwei.

Olympique Marseille - Ajax
Europa League
30 november 2023, 21.00 uur
Stade Velódrome, Marseille (Fra)

Met nog twee groepswedstrijden te spelen moet er voor Ajax een klein wonder gebeuren om plaatsing voor de knock-outfase af te dwingen. De Amsterdammers staan laatste in poule B met twee punten. Het doelwit is nummer twee Brighton & Hove Albion. De Engelsen hebben zeven punten. Dat gat van vijf punten lijkt alleen in theorie overbrugbaar. Helemaal omdat Ajax donderdag op bezoek moet in Marseille. De formatie van Gennaro Gattuso stelt in de Ligue 1 zwaar teleur met een twaalfde plek, maar presteert wel in de Europa League. Olympique gaat met acht punten aan de leiding in de groep. Daarmee is het nog niet helemaal zeker van de volgende ronde, aangezien nummer drie AEK Athene op vier punten volgt. Door een overwinning op Ajax kunnen de Fransen wel een grote stap zetten richting overwintering. In de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena hielden beide clubs elkaar in een vermakelijk duel op een gelijkspel: 3-3. Dat was in een slechte fase van de Amsterdammers. Maken zij – nu de vorm een stuk beter is – dan ook meer kans op de winst? Wij verwachten dat Ajax wel lange tijd gelijke tred kan houden met Olympique, maar dat een punt of meer toch te hoog gegrepen is.

WEDTIP 
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/Olympique > 4,50

Bij Ajax is het de vraag wie er centraal voorin gaat spelen. Bij afwezigheid van Brian Brobbey (spierblessure) nam Chuba Akpom tegen Vitesse de honneurs waar en deed dat naar behoren. De Engelse spits scoorde bij zijn eerste basisplaats, iets wat hij in de drie competitiewedstrijden ervoor als invaller ook al had gedaan. Voor het duel met Marseille is Brobbey weer terug, maar of de Oranje-international meteen weer in de basis begint is vanwege de goede prestaties van zijn concurrent nog maar de vraag. Hoe dan ook zal Akpom zijn minuten gaan maken tegen Olympique. Hetzij als basisspeler, hetzij als invaller. Tegen Vitesse was de spits met het hoofd trefzeker. Kopt hij ook in Marseille weer raak? Je pakt er 15 keer je inleg mee!

WEDTIP

Akpom scoort kopgoal > 15.00

Waar kun je Olympique Marseille - Ajax zien op tv?

De wedstrijd in de Europa League tussen Olympique Marseille en Ajax is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?