Voorspelling PSV – Borussia Dortmund: heerlijk avondje in het Philips Stadion verwacht!

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV – Borussia Dortmund: heerlijk avondje in het Philips Stadion verwacht!

Voor het eerst sinds 2016 meldt PSV zich dinsdagavond weer eens in de knock-outfase van de Champions League. Tegenstander in het Philips Stadion is Borussia Dortmund, waar oud-PSV'er Donyell Malen inmiddels een grote speler is. Malen zal maar wat graag laten zien wat hij kan, maar dat geldt ook voor heel PSV!

PSV - Borussia Dortmund
Achtste finale Champions League
20 februari 2024, 21.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

PSV mocht niet klagen bij de loting, zo was toch de algemene opvatting in Eindhoven nadat Borussia Dortmund uit de koker was gerold. En eerlijk is eerlijk, met onder andere ook Manchester City en Real Madrid als mogelijke tegenstanders zijn de kansen op succes tegen de nummer vier van Duitsland toch wat groter. Andersom werd er ook in Duitsland goedkeurend op de loting gereageerd. Dortmund ontliep onder andere Internazionale en PSG, koplopers in Italië en Frankrijk.

Voor één speler is het een speciaal tweeluik. Na zijn doorbraak in Eindhoven in 2021 verruilde Malen PSV voor Borussia Dortmund. Inmiddels is de rappe aanvaller alweer net zo lang speler van BVB als dat hij bij PSV in het eerste speelde en is hij uitgegroeid tot een van de bepalende spelers in Noordrijn-Westfalen. Dit seizoen scoorde Malen in twintig competitiewedstrijden al negen keer, net zoveel als in het hele vorige seizoen. In de Champions League staat de teller nog op nul. De international zal tegen zijn oude club, waar hij met Joey Veerman, Noa Lang en Jerdy Schouten enkele collega's van Oranje treft, maar wat graag zijn eerste Europese doelpunt van het seizoen maken.

Afgelopen weekend speelde Malen niet en dat had alles te maken met een blessure. In Dortmund vreesde men zelfs dat de aanvaller een terugkeer in het Philips Stadion aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Inmiddels is duidelijk dat Malen in ieder geval met Dortmund is afgereisd naar Eindhoven. Voor PSV zou het ontbreken van Malen een meevaller zijn, al zal Peter Bosz waarschijnlijk aanstippen dat zijn ploeg genoeg kwaliteit heeft om de oud-PSV'er van het scoren af te houden. En om Dortmund voorin pijn te kunnen doen.

Voorspelling TOTO

En zo komen we bij onze wedtip. Met topscorer Luuk de Jong en ook Johan Bakayoko en Hirving Lozano heeft PSV voorin de beschikking over behoorlijk wat scorend vermogen. Bij Dortmund loopt naast Malen ook Niclas Füllkrug voorin, goed voor elf Bundesliga-treffers. Beide ploegen kunnen dus een doelpunt maken en een heerlijke wedstrijd met veel doelpunten behoort zeker tot de mogelijkheden. PSV beleefde een goede generale door van eenvoudig van Heracles te winnen, Borussia kwam tegen Freiburg niet verder dan een gelijkspel. Deelt PSV in een doelpuntrijk duel de eerste tik uit?

WEDTIP 
PSV wint en meer dan 3,5 doelpunten > 5.00

Waar kun je PSV - Borussia Dortmund zien op tv?

De Champions League-kraker tussen PSV en Borussia Dortmund wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL7 en ZIGGO Sports.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?