Voorspelling PSV – FC Twente: is Eredivisie-koploper wel te verslaan in bekertoernooi?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV – FC Twente: is Eredivisie-koploper wel te verslaan in bekertoernooi?

Terwijl de derde ronde van de TOTO KNVB Beker al in volle gang is, staat er tussendoor nog een inhaalwedstrijd uit de tweede ronde op het programma. Vlak voor de winterstop werd PSV – FC Twente afgelast wegens hevige regenval. Woensdagavond staan de nummer één en drie van de Eredivisie alsnog tegenover elkaar. Kan Twente voor de eerste PSV-nederlaag in eigen land zorgen?

PSV - FC Twente
Tweede ronde TOTO KNVB Beker
17 januari 2024, 21.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Vorig weekend evenaarde PSV haar eigen Eredivisie-record door voor de zeventiende keer op rij te winnen vanaf de seizoensstart. Een mooie mijlpaal die de suprematie van de Eindhovenaren nog eens onderstreept. Zelf won PSV met 3-1 van Excelsior. Een dag later zag het ‘directe’ concurrent Feyenoord gelijkspelen tegen NEC. Daardoor is het verschil opgelopen tot twaalf punten. Er lijkt een klein wonder te moeten gebeuren, wil de ploeg van Peter Bosz deze voorsprong nog weggeven.

Als we ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal meerekenen, heeft PSV dit seizoen in eigen land nog geen enkele keer verloren of gelijkgespeeld. Kan Twente die reeks doorbreken? Niet als we afgaan op de laatste ontmoeting. Op 25 november kruisten beide clubs de degens in de Grolsch Veste. PSV boekte in Enschede een makkelijke 0-3 overwinning. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg na een klein half uur met tien man kwam te staan vanwege een rode kaart voor Mees Hilgers. We weten nooit hoe het was gelopen als Twente compleet was gebleven, maar gezien de dominantie van PSV mogen we er wel een beetje vanuit gaan dat ze dan ook hadden gewonnen. De formatie van Ron Jans deed het wel goed in de andere toppers. Feyenoord, AZ en Ajax werden allemaal op een nederlaag getrakteerd door de Tukkers. Onze voorspelling is dat Twente lange tijd gelijke tred kan houden met PSV, maar dat de Eredivisie-koploper in de tweede helft toch uitloopt naar de zege.

WEDTIP 
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/PSV > 4,25

Waar kun je PSV - FC Twente zien op tv?

De wedstrijd in de TOTO KNVB Beker tussen PSV en FC Twente wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?