Voorspelling PSV – Heracles: haalt de koploper weer uit?

Een supporter van PSV

Voorspelling PSV – Heracles: haalt de koploper weer uit?

Vorige week proefde PSV eindelijk weer het zoet van een grote overwinning. Bij FC Volendam boekte de Eredivisie-koploper een 1-5 overwinning. Het was alweer even geleden dat PSV met zulke grote cijfers won. Kan het iets soortgelijks neerzetten in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo?

PSV - Heracles Almelo
Eredivisie
16 februari 2024, 20.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

In de eerste seizoenshelft reeg PSV de zeges met drie of vier goals verschil aaneen. Maar de laatste weken stokte de doelpuntenproductie enigszins: 1-1 tegen FC Utrecht en Ajax en ‘slechts’ 2-0 tegen Almere City. Niet dat trainer Peter Bosz er nou echt wakker van lag. Zijn team bleef nog ongeslagen in de Eredivisie. Toch was het wel lekker om weer eens ruim te winnen. Volendam had nauwelijks iets in te brengen tegen een ontketend PSV. De 1-5 had met een scherper vizier nog groter uit kunnen vallen. 33 schoten, waarvan dertien tussen de palen, waren veelzeggend.

Een kanttekening bij die overwinning is wel op z’n plaats. Volendam beleeft een dramatisch seizoen, en staat op dit moment op een degradatieplek. Het is dus de vraag hoe PSV voor de dag komt tegen een opponent met meer kwaliteit. Heracles Almelo is zo’n club. Hoewel de veertiende positie niet bepaald tot de verbeelding spreekt. In de regionen van de ranglijst staat het allemaal wel dicht bij elkaar. Zo is het gat naar nummer negen FC Utrecht maar vier punten. Na de winterstop doet Heracles het met twee winstpartijen en een gelijkspel niet onaardig. Alleen van NEC en Ajax werd verloren. De nieuwe hoofdcoach Erwin van de Looi lijkt het redelijk op de rit te hebben in Almelo. Is een goed resultaat bij PSV dan mogelijk? Wij denken dat dat nog te vroeg komt. Het verleden biedt ook weinig hoop voor Heracles. Van de 21 eerdere edities van deze confrontatie gingen de Eindhovenaren er achttien keer met de winst vandoor. Eerder dit seizoen kregen de Heraclieden met 0-6 om de oren van PSV. Ook dat zal de Almelose burger weinig vertrouwen geven op punten. Wij voorspellen weer een grote overwinning voor de mannen van Bosz!

WEDTIP 
PSV wint met 4-0, 5-0 of 6-0 > 3,60

Waar kun je PSV - Heracles zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en Heracles Almelo wordt vrijdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?