Voorspelling PSV – sc Heerenveen: thuisploeg jaagt op record

Een supporter van PSV

Voorspelling PSV – sc Heerenveen: thuisploeg jaagt op record

Op PSV staat dit seizoen geen maat. Veertien Eredivisiewedstrijden leverden evenzoveel zeges op. Het record van zeventien overwinningen op rij komt steeds meer in zicht. De volgende club die de dadendrang van de Eindhovenaren moet geloven is sc Heerenveen. Maar opgepast, de Friezen zijn in vorm!

PSV - sc Heerenveen
Eredivisie
7 december 2023, 18.45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Heerenveen kende geen beste start van dit seizoen. Sterker nog, we vonden de ploeg van Kees van Wonderen eind oktober terug op plek zestien. De gifbeker was toen helemaal leeg, want daarna ging Heerenveen opeens wél presteren. Van de laatste zes wedstrijden (alle competities) ging er slechts één verloren. Van de zestiende plek zijn de Friezen opgeklommen naar de zevende positie. Aan vertrouwen dus geen gebrek.

Er wacht Heerenveen bij PSV wel een monsterklus. De formatie van Peter Bosz lijkt niet alleen onverslaanbaar, maar is dat voorlopig ook. De lijstaanvoerder nam afgelopen zondag al een kleine voorschot op de eerste landstitel sinds 2018. Naaste belager Feyenoord werd in De Kuip verslagen. Daardoor geniet PSV nu een voorsprong van tien punten op de Rotterdammers. De doelcijfers zijn bovendien indrukwekkend. Vijftig goals maakten de Brabanders al. Dat is gemiddeld iets meer 3,5 doelpunt per wedstrijd. Dat zijn aantallen die Heerenveen ongetwijfeld doen duizelen. Neem daarbij dat Heerenveen zelden wint in het Philips Stadion (slechts vier keer dan de 31 eerdere duels met laatste zege in 2009) en je kunt het eigenlijk wel uittekenen dat PSV een makkelijke avond tegemoet gaat.

WEDTIP
PSV wint met 4-0, 5-0 of 6-0 > 5,25

Waar kun je PSV - Heerenveen zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen is donderdagavond vanaf 18.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?