Voorspelling Cambuur – NEC: haalt na 30 jaar weer een KKD-club de bekerfinale?

cambuur-leeuwarden-fans

Voorspelling Cambuur – NEC: haalt na 30 jaar weer een KKD-club de bekerfinale?

In dit verrassende bekerseizoen krijgen we hoe dan ook een verrassende finalist. Wie een aantal maanden geleden had gedacht dat Cambuur of NEC de eindstrijd zou halen, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch gaan deze clubs wel uitmaken wie het op 21 april mag opnemen tegen Feyenoord of FC Groningen. Haalt Cambuur als eerste Keuken Kampioen Divisie-club sinds 1994 de finale om de TOTO KNVB Beker of steekt NEC daar een stokje voor?

SC Cambuur - N.E.C.
Halve finale TOTO KNVB Beker
27 februari 2024, 20.00 uur
Cambuur Stadion, Leeuwarden

Het had weinig gescheeld of Cambuur had niet eens de kwartfinale gehaald van dit bekertoernooi. Het lot van de formatie uit Leeuwarden hing in de achtste finale tegen stuntploeg Hercules aan een zijden draadje. De amateurs kwamen op een 2-0 voorsprong, waarna Cambuur zichzelf in de slotfase terugvocht tot 2-2. In de verlenging namen de Friezen weer de leiding alvorens Hercules toch nog op 3-3 maakte. Penalty’s leken onvermijdelijk. Tot Michael Breij in de blessuretijd van de verlenging de 3-4 tegen de touwen werkte. Het was eigenlijk de enige ronde waarin Cambuur serieus getest werd. Met MVV (4-1), FC Dordrecht (0-3) en Vitesse (3-1) mocht de ploeg van Henk de Jong ook niet bepaald klagen over de loting.

De weg van NEC richting de halve finales kende iets hogere hobbels. Het trof twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie die meedoen voor promotie (Roda JC en ADO Den Haag) en in de achtste finale moest er worden afgerekend met Go Ahead Eagles, dat in de Eredivisie op een knappe zesde plek staat. Alleen tegen de amateurs van GVVV beleefden de Nijmegenaren een relatief eenvoudige avond: 1-6. Een échte verrassing is het niet dat NEC de laatste vier van het bekertoernooi heeft bereikt. Tussen half oktober en begin februari bleef de ploeg van trainer Rogier Meijer maar liefst zestien duels op rij ongeslagen (alle competities). Op dit moment vinden we NEC dan ook terug op een keurige zevende plek in de Eredivisie.

Een club die zevende staat in de Eredivisie tegenover de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie. Het is wel duidelijk wie dinsdagavond de favoriet is. Toch mag Cambuur absoluut niet onderschat worden door NEC. In Leeuwarden kan het flink spoken op een bekeravondje. En dat de Gelderlanders te verslaan zijn, toonde RKC Waalwijk onlangs aan (2-0 winst). Wij geloven wel in een heerlijke bekerstunt. Als Cambuur daadwerkelijk de finale haalt, zou dat voor het eerst sinds 1994 zijn dat een club van het tweede niveau daarin slaagt. Uitgerekend NEC was de laatste club die dat bewerkstelligde.

WEDTIP 
Cambuur naar finale > 2,65

Waar kun je Cambuur - NEC zien op tv?

De halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen SC Cambuur en N.E.C. wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?