Voorspelling Sevilla - PSV: zet PSV reuzenstap richting CL-overwintering?

Sevilla

Voorspelling Sevilla - PSV: zet PSV reuzenstap richting CL-overwintering?

Met de zwaarbevochten 1-0 zege op RC Lens deed PSV goede zaken in de jacht op overwintering in de Champions League. In Spanje kunnen de Eindhovenaren woensdagavond tegen Sevilla een reuzenstap in die richting zetten!

Sevilla - PSV
Groep B Champions League
29 november, 18.45 uur
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla (Spa)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

GROEP E

G

P

1

Vlag van SpanjeAtlético Madrid

4

8

2

Vlag van ItaliëLazio

4

7

3

Vlag van NederlandFeyenoord

4

6

4

Vlag van SchotlandCeltic

4

1

Ook FC Twente slaagde er niet in PSV pijn te doen in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz bleef - in het zadel geholpen door een vroege rode kaart bij de thuisploeg - kinderlijk eenvoudig overeind in Enschede. PSV won met 3-0 en bleef zo ook de dertiende wedstrijd van het seizoen zonder puntenverlies. Het contrast met Sevilla is groot. De ploeg van Diego Alonso verloor dit weekend van Real Sociedad en zakte af naar de vijftiende plaats in La Liga. Onder Alonso, vlak na de heenwedstrijd tegen PSV aangesteld, won Sevilla maar één van de acht wedstrijden: van een amateurclub in de Copa Del Rey.

Maar Sevilla en Europees voetbal, het is een bijzondere combinatie. Ook vorig seizoen verliep in de Spaanse competitie teleurstellend, de twaalfde plaats was de laagste klassering voor Sevilla in twintig jaar, maar het won wél de Europa League. En dat was bepaald niet voor het eerst. Vijf van de laatste edities van het tweede Europese toernooi werden gewonnen door Sevilla. En dus mag PSV de borst ondanks de beroerde vorm van de Spaanse ploeg nat gaan maken. De Eindhovenaren weten wat ze kunnen verwachten. PSV was een van de tegenstanders van Sevilla op weg naar de eindzege en in februari van dit jaar verloor de ploeg van toen nog Ruud van Nistelrooij met 3-0 in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

We verwachten dat de verhoudingen nu anders liggen. Onder Bosz is PSV in eigen land ongenaakbaar en reist het met veel zelfvertrouwen af naar Spanje. Slaagt PSV er net als tegen Lens in een kleine zege te boeken in Sevilla en een reuzenstap richting de achtste finales van de Champions League te zetten?

WEDTIP
PSV wint met één doelpunt verschil > 4.25

Waar kun je Sevilla - PSV zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen Sevilla en PSV is woensdagavond vanaf 18.45 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?